Maija Latvala

|

Baptistien maailmanliitto ja Euroopan baptistiliitto kutsuvat jäseniään rukoilemaan Ukrainan puolesta

Sekä Baptistien maailmanliitto (BWA) että Euroopan baptistiliitto (EBF) ovat tuominneet Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan.

Euroopan baptistiliiton tiedotteessa todetaan muun muassa: ”Rukoilemme lakkaamatta Ukrainan kansan puolesta ja pyydämme Jumalan suojelusta ja oikeutta heikoimmassa asemassa oleville. Rohkaisemme ukrainalaisia baptisteja palvelutyössään, jossa he auttavat Kristuksen rakkaudella konfliktista eniten kärsineitä.”

EBF kehottaa valtaapitäviä käyttämään rohkeuttaan, viisauttaan ja muita voimavarojaan rauhan aikaansaamiseksi ja sodan lopettamiseksi. ”Eurooppalaisina baptisteina seisomme ukrainalaisten veljiemme ja sisartemme rinnalla valmiina auttamaan humanitaarisen avun saamiseksi konfliktista kärsiville alueille.”

Tiedote päättyy Jesajan kirjan luvun kaksi jakeeseen neljä: Hän, Herra, ratkaisee kansanheimojen riidat, hän jakaa oikeutta kaikille kansoille. Niin taotaan miekat auran teriksi ja keihäät vesureiksi. Yksikään kansa ei enää kohota miekkaa toista vastaan eikä harjoittele sotataitoja.

Yhteiseen rukoukseen eurooppalaisten baptistien kesken annetaan myös käytännön mahdollisuus, sillä maaliskuun jokaisena keskiviikkona järjestetään EBF:n etärukouskokoontuminen. Kokoontumisessa keskitytään rukoukseen Ukrainan puolesta. Kokoontumiset alkavat Suomen aikaan kello kahdeksan. Niihin voi rekisteröityä tämän sivun kautta.

Voitko rukoilla ja antaa omastasi?

Baptistien maailmanliiton pääsihteeri Elijah Brown kertoi hiljattain julkaistussa videoviestissä Venäjän sotatoimien kattavan koko Ukrainan. Ohjuksia on ammuttu muun muassa hyvin lähelle paikallista baptistien orpokotia.

– Voimme vain kuvitella lasten kokeman pelon.

Brown vetoaakin maailmanlaajaan baptistiperheeseen.

– Pyydän teiltä kahta asiaa. Ensinnäkin, voisitteko rukoilla? Voisitteko rukoilla rauhan puolesta, voisitteko rukoilla mainittujen orpolasten puolesta, voisitteko rukoilla kaikkien niiden puolesta, jotka ovat vaikeuksissa? Voisitteko rukoilla, että rauha saavutetaan Ukrainassa ja koko alueella. Ja toiseksi, voisitteko antaa omastanne?

Brown kertoo ensimmäisen BWA:n avustusrekan lähteneen jo kohti Ukrainaa. Lisäksi paikalliset baptistiseurakunnat ovat valmistautuneet toimimaan humanitaarisen avun keskuksina palvelemalla pakolaisia niin fyysisten, henkisten kuin hengellistenkin tarpeiden osalta.

Videopäivityksen lopuksi Brown kertoo, että BWA:n toimistolta on oltu yhteydessä muun muassa Ukrainan baptistinaisten puheenjohtajaan. Hänelle on tarjottu mahdollisuutta poistua perheineen kotimaastaan, mutta he ovat kieltäytyneet tarjouksesta todeten, että riippumatta uutisista ja tulevista tapahtumista, he jäävät ja palvelevat Herraansa Jeesusta.

Tutustu tarkemmin tapoihin tukea Ukrainan baptisteja BWA:n kautta osoitteessa: https://www.baptistworld.org/prayforpeace/