-

Mitä teemme?

Yhdistämme ihmisiä ympäri Suomen 

Baptistikirkko järjestää vuosittain useita tapahtumia, jotka kokoavat yhteen ihmisiä paikallisseurakunnistamme ja niiden ulkopuolelta. Kaikenikäisille avoimet kesäjuhlat pidetään perinteisesti vuosittain viikkoa ennen juhannusta. Baptistimiehet kokoontuvat omaan viikonlopputapahtumaansa aina elokuun viimeisenä viikonloppuna. Baptistinaiset taas järjestävät vuosittain peräti kolme tapahtumaa: kevään tapaamisen, kesän leirin sekä syyspäivät. Baptistinuorilla on vuosittain kolmesta neljään leiriä. Lisäksi rippikouluiässä oleville nuorille järjestetään kesällä seurakuntakoululeiri Seuris. 

Baptistikirkon tapahtumakalenteriin pääset tästä.

Baptistinaisten sivustolle pääset tästä.

Baptistinuorten tapahtumat voit tarkastaa erikseen täältä.

Seurakuntakoulun opetussuunnitelmaan pääset perehtymään tästä.

Näymme ja kuulumme 

Totuuden Kaiku -nimisenä vuonna 1896 perustettu lehtemme on baptistikirkon pitkäaikaisin tiedotuskanava. Nykyisin se tunnetaan nimellä Kodin Ystävä – lyhyemmin KY. Lehden tarkoitus on vahvistaa liikkeemme yhteyttä, tiedottaa kirkkokunnan ja seurakuntien tapahtumista sekä evankelioida. KY ilmestyy nykyisin kuusi kertaa vuodessa sekä paperisena että sähköpostitse jaeltavana näköislehtenä. 

Ensisijainen tiedotuskanavamme on nettisivusto. Kaikki tuottamamme teksti-, kuva-, video- ja audiosisältö julkaistaan tai niistä tiedotetaan sivustolla ennen muita kanavia. Sivusto toimii sekä sisäisen että ulkoisen tiedotuksemme välineenä. Nykyisen sivustomme ensiversio otettiin käyttöön vuoden 2022 alkupuolella. Tätä vanhempia sivustolla julkaistuja aineistoja voit lukea täältä. (Linkki vanhalle sivustolle tms.) 

Sosiaalisen median palveluista käytössämme on tällä hetkellä YouTube sekä Facebook. Lisäksi baptistikirkon eri työmuodoilla on omia tiedotuskanaviaan. 

Kirkkokuntamme jäsenet ja seurakunnat ovat toteuttaneet jo vuosikymmenten ajan Yleisradion kanavilla lähetettäviä aamu- ja iltahartauksia sekä radio- ja televisiojumalanpalveluksia yhteistyössä Ylen ja Kirkon Viestinnän kanssa.

Olemme mukana lähetys- ja kehitysyhteistyössä 

Suomen baptistikirkko on Euroopan baptistien lähetysliiton (EBM International) jäsen. Yhteistyömme lähetysjärjestön kanssa alkoi jo vuonna 1956, kun Henry ja Terttu Aalto lähtivät ensimmäisinä lähetystyöntekijöinämme Kameruniin. Toinen lähetystyömme kohdemaa on ollut vuodesta 1974 alkaen Sierra Leone, jossa Jorma ja Brenda Lempinen työskentelivät ensimmäisinä lähetteinämme. 

Sierra Leonessa toteutettiin vuosina 2002-2018 viisi Suomen ulkoministeriön rahoittamaa koulujen tukihanketta. Hankkeissa tehtiin yhteistyötä Sierra Leonen baptistiunionin ja EBM Internationalin kanssa. 

Baptistikirkon raamatunkäännöstyön yhteistyöjärjestö on ollut vuodesta 2011 alkaen Wycliffe Raamatunkääntäjät.

Koulutamme 

Suomen Raamattuinstituutti (SRI) on suomalaisten baptistiyhteisöjen (baptistikirkko, baptistilähetys ja Kokkolan seudun baptistiseurakunnat) yhteisesti perustama ja rahoittama oppilaitos, jonka arvot ja opetus perustuvat Raamatun auktoriteetin ja arvovallan kunnioittamiseen. 

Raamattuinstituutissa annettavan opetuksen tarkoituksena on varustaa uskovia palvelemaan Jumalaa hengellisessä työssä kotimaassa tai ulkomailla. Raamattuinstituutin lähiopetus annetaan Turussa. Opinnot voi suorittaa myös etämuotoisina. 

Voit lukea Suomen Raamattuinstituutista lisää instituutin kotisivuilta.