Jari Portaankorva

|

Tampereella muistettiin puurtajia

Lauri Kotkavuori (vas) ja Jari Heikkanen. Kuva Raili Huhtala.

Tampereella juhlittiin Lauri Kotkavuoren ja Jari Heikkasen täytettyä pyöreitä vuosia. Laurilla tuli täyteen kahdeksankymmentä vuotta. Seurakunnan juhlassa muisteltiin Laurin työvuosia ensi poikakerhojen ja leirien vetäjänä, myöhemmin seurakunnan pastorina ja sitten baptistikirkon työssä kirjapainossa ja raamattuopistossa. Työssään Lauri on ollut ahkera puurtaja ja ottanut vastaan hankkeita ja vienyt niitä määrätietoisesti eteenpäin.

Kirjapainotoiminta oli aktiivista 1980- ja 1990-luvulla. Omassa Kharis oy:n kirjapainossa Tampereen kirkon alakerrassa painettiin kuukausittain Kodin Ystävä-lehteä, lasten Siemen-lehti ja Baptisti-nimistä tiedotus- ja opetuslehteä. Viron avauduttua sinne lähetettiin säännöllisesti vironkielinen lastenlehti Päiksekiir (päivänsäde).

Baptistikirkon raamattuopistossa Lauri toimi vuosia kreikanopettajana pastorin työn ohessa. Jouko Neulasen siirryttyä Israelin ystävien toiminnanjohtajaksi valittiin Lauri rehtoriksi. Kotkavuoren aikana opistotyötä kehitettiin laajentamalla opettajakuntaa ja oppilaat alkoivat myös saada valtion opintotukea.

Lauri työskenteli 9 vuotta baptistikirkon pääsihteerinä vuosina 2003–2011 ja vieraili seurakunnissa. Työkauden erityisenä haasteena olivat Kajaanin työ ja Suomen baptistien 150-vuotisjuhlien järjestelyt vuonna 2006 yhdessä ruotsinkielisten baptistien kanssa. Ekumeeninen toiminta vahvistui Laurin työrupeaman aikana ja löytyi tapa osallistua ekumeeniseen toimintaan SEN:n tarkkailijana sekä säännölliset dialogit luterilaisen kirkon kanssa jatkuivat.

Lauri palasi vielä takaisin nuoruuden urheiluharrastuksen jalkapallon pariin. Kotkavuori pelasi Tampereen Ilveksessä jalkapalloa vielä muutama vuosi sitten ja oli voittamassa mm. 70-vuotiaiden Suomen mestaruuden vuonna 2016.

Palvella Jumalaa lahjoilla

Jari Heikkanen juhli kuusikymppisiään ja hän on ollut aktiivinen puurtaja Tampereen seurakunnan keskellä jo vuosien ajan. Jari on koulutukseltaan rakennusinsinööri ja toimessaan erikoistunut talojen rakentamiseen, kaavoitukseen ja suunnitteluun. Seurakunnan keskellä hän on toiminut seurakunnan isännöitsijänä ja vastannut kirkkorakennuksesta ja leirialueesta Kurussa. Lähdekorven leirikeskus ja sen alue on Jarille rakas paikka jo nuoruudesta saakka.

Jari Heikkanen toimii myös baptistikirkon isännöitsijänä ja vastaa raamattuopistorakennuksen kunnosta ja korjaushankkeista. Vapaakristillinen seurakuntatyö tarvitsee Jarin kaltaisia aktiivisia toimijoita, jotka työnsä ohessa ottavat vastuuta ja huolehtivat seurakunnasta ja sen tarpeista. Seurakunnan hengellinen työ ei ole mahdollista ilman sitoutuneita vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka lahjoillaan palvelevat Jumalaa.