Jari Portaankorva

|

Työ Ukrainan Odessassa jatkuu

Ukrainan lähettimme Zakutnyn raportti vuoden 2024 ensimmäiseltä puoliskolta.

Tervehdys, rakkaat yhteistyökumppanimme! Kiitos rukouksista ja taloudellisesta tuestanne työhömme, jonka Jumala on uskonut meidän käsiimme! Ylistys Jumalalle, joka sallii meidän olla osa Hänen tiimiään, joka palvelee maan päällä ja saa osoittaa Hänen armoaan elämänsä kautta (saamme olla eläviä todistajia)! 

Sunnuntain jumalanpalvelus

Joka sunnuntai meillä on yhteinen kokoontuminen ja tutkimme yhdessä Raamattua. Eräänä sunnuntaina puhuin Matteus 28:16-20:sta, jossa Jumala opettaa meitä olemaan aktiivisia opetuslapsia ja yksi nainen sitten todisti ystävälleen hänen käyvän kirkossa ja alkoi kertoa tälle Jumalasta!

Se oli minulle suuri rohkaisu varsinkin, kun tietää, että hän on käynyt kirkossa vasta puoli vuotta! Tässä on hänen oma todistuksensa sana: 
– Nimeni on Tatiana ja olen löytänyt tämän seurakunnan äskettäin. Tulin vain kuuntelemaan vähän… ja jäi. Opin lukemaan ja ymmärtämään Raamattua. Ja Raamatulla on nyt tärkeä rooli elämässäni. Raamattu auttaa minua selviytymään vaikeasta ajasta, jota me kaikki käymme läpi juuri nyt Ukrainassa.

Tatjana kertoo, kuinka hän osallistuu seurakunnan toimintaan ilolla ja on iloinen nähdessään ne kaikki ihmiset, jotka tulevat kirkkoomme. Nuorin tyttärentyttäreni (12-vuotias) käy kanssani kirkossa. Hän lähtee ilolla ja halulla mukaan ja pitää siitä paljon. Pastorimme Denis on upea ihminen: älykäs, kiltti ja nuori mies, jolla on ymmärrystä. Hänen Raamatun tuntemuksensa auttoi meitä kaikkia oppimaan Herrastamme. Olemme erittäin kiitollisia kaikille ihmisille, jotka auttavat meitä ja välittävät meistä tukemalla meitä lääkkeillä ja ruokapakkauksilla. Se on tärkeää ja arvokasta sodan aikana. Usko auttaa ja tukee elämäämme ja tuo pelastuksen. Oma veljeni puolustaa Ukrainaa rintamalla. Me rukoilemme hänen puolestaan yhdessä ja uskomme, että Herra auttaa meitä kaikkia kestämään vaikeudet ja surut, jotka tulevat tiellemme. Aamen

– Sisar Nina, joka kastettiin viime kesänä (arvostettu henkilö naapurustossa) lukee runoutta ja laulaa lauluja sunnuntaikokouksissa ja
rohkaisee ihmisiä tekemään liiton Herran kanssa! Ihmiset tuovat myös tuttaviaan tapaamisiin!

Tapaamme nuoria perjantaisin. Olen liittynyt kuntosalille, jossa nuoret käyvät saadakseni heihin enemmän yhteyttä ja yhteistä toimintaa heidän kanssaan! Puhuin nuorten kanssa aiheesta Matteus 15:11 “Se ei ole se, mikä joka menee suuhun ja saastuttaa ihmisen, mutta mikä sinun suustasi tulee ulos saastuttaa sinut. Se on ihmisen suu, joka saastuttaa ihmisen.” Silloin 17-vuotias tyttö sanoi haluavansa jo oppia puhumaan ilman kirosanoja, koska ymmärsi kiroilemisen tekevän vain pahaa hänelle itselleen!

Zachariah kasteella

Nuorisokokouksissamme on nuori, joka osoittaa hellästi milloin joku toimii tavalla, joka on ristiriidassa Raamatun kanssa eikä pelkää sanoa syntiä synniksi! Kiitos Jumalalle hänen rohkeudestaan! Hän itse katui tekojaan ja teki liiton Herran kanssa vesikasteen kautta! Muutama sana hänestä: Tutustuin Zachariaan noin 9 kuukautta sitten ja meistä tuli ystäviä. Hänen isänsä oli muslimi ja heillä on perheessä neljä lasta, mutta isä kuoli kolme vuotta sitten ja lasten hoidosta ja perheen elättämisestä tuli äidin tehtävä. Vietin paljon aikaa Zachariaan kanssa ja puhuin Jumalasta ja jonkin aikaa myöhemmin hänet kastettiin ja nyt hän on mukana Jumalan perheessä. Mielenkiintoinen asia oli, että ensimmäiseen tapaamiseemme hän tuli veitsen kanssa, koska hän ei tiennyt mitä odottaa ja oli hyvin peloissaan!

Kotitilaisuus


– On niin mielenkiintoista nähdä nuorten reaktioita ja katseita, kun he kuulevat evankeliumin. Nyt he myös viettävät aikaa ilman puhelimia ja silti tuntevat olonsa mahtavaksi, nauravat, pelaavat pelejä ja miettivät Raamattua (ja Kristuksen elämää)!

– Meillä on myös lapsille pyhäkoulu. Vietämme heidän kanssaan puolitoista tuntia – pelaamme pelejä, jaamme Raamatun kertomuksia
ja lopuksi on teetä ja keksejä!


Ole hyvä ja tue meitä rukouksissasi:

Vanhemmalle sukupolvelle – avautumaan enemmän Jumalan Sanalle!

Nuorisomme puolesta – ystävyytemme vahvistumiseksi evankeliumin pohjalta!

Lapsillemme – oppia ulkoa kertomuksia Jeesuksesta Kristuksesta!

Kontaktipalvelumme (uusiin ihmisiin, nuoriin ja lapsiin tutustuminen)