Jari Portaankorva

|

Ukrainassa uskotaan tulevaisuuteen

Ukrainan puolesta rukoiltiin, keskellä pastori Igor Bandura

Euroopan baptistien federaation (EBF) vuosikokouksessa Ukrainan baptistien varapuheenjohtaja Igor Bandura kertoi seurakuntien työstä ja haasteista.  Maan tilanne on nyt vaikein toisen maailmansodan jälkeen, mutta Jumala on uskollinen ja hän on valmistanut tulevaisuuden.

Syyskuun lopussa on Venäjän armeija lähettämässä uuden 300 000 miehen reservin mukaan sotaan. Mutta me emme voi pysähtyä, sillä se merkitsisi Ukrainan loppua. Meillä on luottamus tulevaisuuteen, vaikka olemme samaan aikaan kokeneet kärsimyksiä perheiden keskellä, omaisuuden menetyksiä ja väkivallan kauhuja.

Yli 400 seurakuntaa on suljettu ja Venäjän armeijan miehitysalueella n. 200 seurakunnan toiminta ja kokoontumiset on kielletty. Miehitetyillä alueilla seurakuntien aktiivijäseniä on kaapattu ja heitä on pakotettu allekirjoittamaan mm. papereita, joissa kerrotaan seurakuntien aseistavan Ukrainan armeijaa. Pastoreita on pidätetty ja kuollut tulituksessa. Samaan aikaan baptistiunioni on tehnyt rohkean päätöksen palata takaisin Kiovaan.

EBF tukee Ukrainan seurakuntia

Euroopan baptistien federaation kautta ovat yhdyskunnat, baptistiseurakunnat ja jäsenet lähettäneet tukea Ukrainan seurakunnille jo yli 1,5 miljoonan euron edestä.  Riian vuosikokouksessa 21-24.09 tehtiin yhteinen päätöslauselma Ukrainasta.

”Haluamme kannustaa jäsenliittojamme ja kumppaneitamme jatkamaan rukousta: viisautta poliittisille johtajille, oikeudenmukaisuuden puolesta ja sodan aiheuttamien kärsimyksen loppumista Ukrainassa. Haluamme osoittaa myötätuntomme antamalla käytännön apua ja tekemällä yhteistyötä Euroopassa ja koko maailmassa.

Sitoudumme laajentamaan kristillistä ja humanitaarista veljeyttä sodan aikana kaikkien jäsenliittojemme kanssa. “Kuningas vastaa: ‘Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette tehneet yhdelle näistä pienimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” (Matt. 25:40)

Uskomme, että tulevaisuus on siellä, missä kansakunnat elävät sovinnossa ja rauhassa. Julistamme toivoa Jeesuksen Kristuksen kautta haasteiden, vaikeuksien ja kärsimysten keskellä ja rohkaisua veljiemme ja sisartemme todistusten kautta.”