Maija Neulanen

|

Huokaus kuullaan

Kuva: Marja Portaankorva


”Illoin, aamuin ja keskipäivällä minä valitan ja huokailen, ja Hän kuulee minun ääneni.” Ps. 55:18

Ehkäpä sinunkin elämässäsi on ollut ajanjaksoja, jolloin rukous on ollut huokailua Jumalan puoleen. Emme ehkä ole olleet yhtä kurjassa tilanteessa kuin Daavid tuota psalmia kirjoittaessaan. Psalmin nimi on Rukous petollisen ystävän vuoksi. Daavidin poika Absalom oli noussut kapinaan kuningasta vastaan, ja Daavidin ystävä ja neuvonantaja oli siirtynyt Absalomin puolelle. (2 Sam.15) Maa oli joutunut sisällissotaan. Daavid pelkäsi henkensä ja perheensä puolesta. Hän rukoili armoa ja luotti Jumalan oikeudenmukaisuuteen ja apuun.

Psalmin lopussa hän toteaa:” Heitä murheesi Herran huomaan, Hän pitää sinusta huolen, Hän ei salli vanhurskaan ikinä horjua.” Psalmi päättyy: ” Mutta minä turvaan Sinuun.”

Vaikka tuo tilanne toi Daavidille kauhua, niin rukous, jonka hän ilmeisesti lauloi Jumalalle, nosti hänen katsettaan tuosta tilanteesta Jumalan suuruuteen ja oikeudenmukaisuuteen.

Aivan kuten Daavidin rukous, niin meidänkin huokauksemme kuullaan. Ei ole väliä, miltä meistä tuntuu, huokaus kuullaan ja Hän, elävä Jumala, pelastaa meidät. Niin tuo psalmi 55 osoittaa. Ja vaikka vastaus ei tule meidän aikataulumme mukaisesti, niin silti meidät on kuultu. Ja kun ahdistus helpottaa, muista myös kiittää.

Siunattua kevättä sinulle.

Kirjoitus alunperin julkaistu Baptistinaiset- sivustolla https://baptistinaiset.org/2023/02/28/huokaus-kuullaan/