-

|

“Jumalan ruusutarha” keräsi väkeä teltalle

Lari Kemiläinen

Arvo ja Anna-Liisa Partasen pihapiirissä Vihtavuoressa pidettiin 7.–10.7. telttakokoussarja, joka jatkoi vuodesta 2005 alkanutta perinnettä. Syrjässä isoista liikenneväylistäkin Jumalan ruusutarha -teemalla järjestetty kokoussarja keräsi parhaimmillaan yli 200 hengen osanottajajoukon.

– Kyllä meillä oli sunnuntaina pelto täynnä autoja. Ihmisiä oli tullut Vihtavuoren lisäksi Laukaasta, Jyväskylästä ja kauempaakin ympäri Keski-Suomea, kertoo Arvo Partanen . – Aika paljon on semmoista ihmistä, ketkä eivät yleensä kirkossa käy.

Aiempinakin vuosina vihtavuorelaisten telttakokoukset ovat vetäneet hyvin kirkkokansaa, mutta tänä vuonna houkutusta varmasti lisäsi puhujien nimekkyys: kokouksissa kuultiin sekä laulaja-evankelista Eija Merilää että veteraanijulistaja Niilo Mäenpäätä.

Ensi vuoden telttakokoussarja on vielä hämärän peitossa. Sen verran kuin kuitenkin tiedetään, että Partaset eivät enää ole isännöimässä, he kun muuttavat Laukaan keskustaan ja jättävät tilan nuorempien sukulaisten käyttöön.

–Viides kerta tämä meillä nyt oli, viime kesänä kokouksia pidettiin Leppävedellä. Ensi kesästä tietävät enemmän muut kuin minä, toteaa Arvo iloisesti.

Telttakokoukset sopivat kesään

– Mukavahan näitä on järjestää ja kun seurakunnilla on vielä erikokoisia telttoja sen mukaan, miten isoa tapahtumaa ollaan järjestämässä, niin kyllä tämmöisellä tapahtumalla hyvin seurakunnan hiljaista kesätoimintaa piristää.

– Teltan kynnys on matalampi kuin kirkon ja uskovillekin telttakokoukset ovat vaihtelua, kehuu myös pastori Erkki Luoto.

Telttakokousten aika ei todellakaan ole vielä ohi.