-

|

Kahteen baptistikirkkoon hyökätty Egyptissä

Kaksi baptistikirkkoa on kärsinyt tuhoja Egyptin levottomuuksissa, kertoo Mounir Malamity, Kairon Ensimmäisen Baptistiseurakunnan pastori. Hyökkäyksen kohteiksi ovat joutuneet El Minyan baptistikirkko ja ja Beni Mazarin baptistikirkko, joista jälkimmäisen ulkopuoliset kristilliset tunnukset tuhottiin, sen kappeli poltettiin ja pyhäkoluluokka ja toimisto tuhottiin. Rakennuksessa asunut pastori pääsi kuitenkin pakenemaan perheineen paikalta vahingoittumattomina.
–Vihaa, tappamista, verta… näitä sanoja kuulemem päivittäin Egyptissä, Malamity kuvailee. Hyökkäyksiltä eivät ole säästyneet poliisilaitokset eivätkä armeijan lomakuljetukset.
–Viattomia ihmisiä surmataan ja protestoijia kuolee suuria määriä. Ulkonaliikkumiskielto pakottaa ihmiset pysymään kodeissaan ja pelko vallitsee joka puolella.
EBF:n pääsihteeri Tony Peck kutsuu kaikkia jäsenyhdyskuntia rukoukseen Egyptin ja alueen seurakuntien puolesta.
–Olemme kaikki kauhistuneet väkivallan laajuutta ja kuolleiden määrää, kun armeija on pyrkinyt puhdistamaan kadut Muslimiveljeskunnan kannattajista. Samaan aikaan saamme kuulla Kairosta, miten yli 40 kirkkoa on joutunut hyökkäyksen kohteeksi ja tullut poltetuksi, kun kristittyjen on oletettu olevan armeijan puolella. Kristittyjen johtajat ovat kuitenkin puhuneet väkivallan nopean ja rauhanomaisen loppumisen puolesta ja ovat pyrkineet yhdistymään niihin tahoihin, jotka haluavat nähdä maansa paikkan, jossa eriuskoiset ja -mieliset ihmiset voivat asua rauhassa rinnakkain.

Suomen Baptistikirkon lähetyssihteeri Anneli Lohikko toivookin, että seurakunnat ottaisivat Egyptin tilanteen esille rukousaiheena jo tulevan sunnuntain jumalanpalveluksissa.

Pyhän Yrjön Koptikirkko joutui tuhopolton kohteeksi Sohagissa, Egyptissä.
Pyhän Yrjön Koptikirkko joutui tuhopolton kohteeksi Sohagissa, Egyptissä.