Mosambik oli Portugalin siirtomaa 470 vuotta. Pitkän ja ankaran sodan seurauksena maa itsenäistyi v. 1975. Tuolloin maasta tuli marksilainen Afrikan valtio. Mutta kuten usein käy, itsenäistymistä seurasi sisällissota ja vielä kapinallisten sota. Rauhanneuvotteluja käytiin vuodesta 1988 vuoteen 1995 saakka. Sen jälkeen maa on lähtenyt demokratian ja vakaamman poliittisen tilanteen tielle.
EBM:n pääsihteeri Max Stäubli vieraili maassa vuonna 1991 ja aloitti neuvottelut sikäläisen baptistiyhdyskunnan, CBM:n (Covencao Baptista de Mozambique) kanssa. Maa liitettiin EBM:n kohdemaaksi jo seuraavana vuonna ja ensimmäinen lähettipariskunta muutti maahan v. 1993. Nykyään maassa on n. 40.000 baptistia. Pastorit toimivat suurimmaksi osaksi täysin ilman palkkaa ja jotkut seurakunnat toimivat ilman omaa kirkkoa. Baptisteilla on kolme omaa raamattukoulua, joiden toimintaa rajoittaa kuitenkin riittävien varojen puute.
Mosambikissa toimii baptistien PEPE-ohjelma (Pre-School Project eli esikoulutoiminta). Lapset käyvät sen 3-5 -vuotiaina, ja sen avulla pyritään myöskin evankelioimaan niin lapsia kuin heidän vanhempiaan. Maan hallitus on hyväksynyt PEPE-esikoulut virallisiksi esikouluiksi, ja niiden tulokset ovat maan yleiseen tasoon verrattuna erittäin hyvät. Tämän vuoksi baptisteilla on hallituksen lupa aloittaa uusia PEPE-ohjelmia maassa.
Lähetysliitto EBM tukee Mosambikin baptistien työtä tänä vuonna n. 82.600 eurolla. Osa siitä kuluu baptistien sisälähetystyöhön (esim. paikallisten baptistipastoreiden palkkaus). Tällä hetkellä maassa on EBM:n lähetteinä portugalilaispariskunta Eduardo ja Isabel Melo. He keskittyvät raamattukoulutyöhön. Unkarilainen Szilvia Papp tekee lapsi- ja musiikkityötä. Hän on mm. kokoamassa uutta täysin mosambikilaista hengellistä laulukirjaa seurakuntien käyttöön. Lisäksi hän opettaa musiikkia siitä kiinnostuneille.