-

|

Rakas risti on vuoden 2011 teema

Suomen evankeelinen allianssi

Kristittyjen yhteinen Rakas risti -teemavuosi 2011 muistuttaa, että risti kuuluu erottamattomana ja keskeisimpänä perustana kristinuskoon.

Teemavuosi rohkaisee seurakuntia pitämään esillä ristikeskeistä julistusta. Jokaista ihmistä kutsutaan miettimään, mitä kaikkea risti merkitsee hänelle.

Synti ja sovitus

Sovinto on tärkeää ihmisten välillä. Sovituksen syvin merkitys on kuitenkin ristillä tapahtunut, iankaikkisuuteen ulottuva sovinto Jumalan ja ihmisen välillä.

Sovitus haastaa pohtimaan, miksi tarvittiin Jeesuksen verinen uhrikuolema ja millainen on pyhä ja vanhurskas Jumala, joka vihaa syntiä mutta haluaa samalla antaa anteeksi. Mihin synti johtaa ihmisen, joka torjuu ristin antaman turvan? Onko kristityillä vaara suhtautua armoon ja ristiin liian kevyesti?

Uskoessaan Jeesukseen ihminen saa syntinsä armosta anteeksi, mutta sovitus ei ollut ilmainen, vaan se maksoi Jumalalle kalleimman hinnan ristillä.

Rakas risti -teemoja ovat lisäksi ristin kauheus ja loukkaavuus sekä ristin teologia ja parannuksenteko menestysteologiasta. Risti on rakas mutta myös raskas. Jeesuksen seuraajille kuuluu ristin kantaminen omassa elämässään.

Nikkaroi tai askartele oma risti

Konkreettisena haasteena Rakas risti -teemavuosi kannustaa kristittyjä askartelemaan, nikkaroimaan tai luomaan muulla omalla tyylillään ristin ja lähettämään siitä kuvan teemavuoden nettisivuille, jossa saa äänestää vuoden ristiä. Sivut www.rakasristi.fi avattiin tammikuussa.

Teemavuoden käynnistänyt Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) kutsuu seurakuntia ja järjestöjä soveltamaan ja painottamaan Rakas risti -teemaa omassa toiminnassaan.

Rakas risti 2011 on jatkoa Rakas Raamattu 2007, Rakas rukous 2008, Rakas ihminen 2009 ja Rakas lähetys 2010 -teemavuosille. Rakas lähetys -vuodessa oli mukana 94 seurakuntaa ja järjestöä.