Daniel Trusiewitcz

|

Jumalan työ etenee Jordaniassa


Euroopan baptistit tukevat yhdessä lähetyskumppaniensa kanssa Jumalan monimuotoista työtä Jordaniassa. Useat paikalliset työntekijät ovat mukana tässä yhteiskuntaa muuttavassa palvelutyössä. On suuri ilo todistaa Jumalan rakkauden olevan toiminnassa!

Baptistit Jordaniassa
Baptistityö Jordaniassa alkoi virallisesti vuonna 1952, kun Yhdysvalloista saapuneet Etelän baptistit perustivat sairaalan Ajlounin kaupunkiin. Vuonna 1955 pastori Jeries Dalleh nimitettiin Ajlounin seurakunnan pastoriksi, mikä aloitti ensimmäisen baptistiseurakunnan tässä maassa. Baptistityö Jordaniassa kasvoi vähitellen ja nykyään se kattaa yli 20 seurakuntaa ympäri maata.

Jordanian kartta


Jordaniassa baptistit perustivat kristillisen koulun Ammaniin. He ovat kehittäneet monipuolista palvelutyötä vähäosaisten hyväksi, mukaan lukien klinikka, naisten keskus, ammatillinen koulutus, epävirallinen koulutus pakolaisille, avustustyö ja leskien palvelutyö. Jumalan rakkaus ja evankeliumin sanoma jaetaan vähäosaisille sekä hengellisesti että fyysisesti. Pastori Nabeeh Abbassi on nykyinen Jordanian baptistiliiton puheenjohtaja ja hän toimii myös Ammanin baptistiseurakunnan pastorina. Jordaniassa on 20 paikallista baptistiseurakuntaa, joissa on yhteensä noin 1500 jäsentä.

Seurakuntien perustaminen Ammanissa
Jordanian baptistiliitto on aloittanut useita uusia seurakuntia, ja pastori Samer Batarseh koordinoi tätä työtä. Joitain näistä lähetyshankkeista tukevat EBF-lähetyskumppanuudet, ja yksi niistä sijaitsee Ammanissa. Paikallinen työntekijä Helal on kirjoittanut menneissä raporteissaan:

Assaultin kirkkorakennus

2022
“Pääsiäisen alla seurakuntamme järjesti evankelioimistapahtuman, johon osallistui vähintään 300 ihmistä. Siellä oli mahdollisuus tunnustaa Kristus, ja yli 20 ihmistä tuli eteen. Järjestämme nyt opetuslapseusryhmiä näille ihmisille ja seuraamme heitä henkilökohtaisesti.

Järjestimme vastaavan tapahtuman marraskuussa, ja siihen osallistui noin 400 ihmistä, mukaan lukien lapsia. Evankeliumin sanoma esitettiin selkeästi myös tässä tapahtumassa. Herra on siunannut meitä tänä vuonna, kun olemme palvelleet kansaamme. Olemme hiljattain aloittaneet naisten työn, ja noin 30 naista kokoontuu viikoittain tutkimaan Raamattua ja keskustelemaan elämänsä aiheista, kuten lasten kasvatuksesta ja avioliittosuhteista.”

2023
“Vuoden ensimmäisten kuukausien aikana useita uusia jäseniä liittyi Kristuksen ruumiiseen ja aloitti kasvun uskossa. Kolme uutta johtajaa asetettiin tehtäviinsä, joista yksi opettaa Raamattua opetuslapseusryhmässä, toinen johtaa ylistystä ja kolmas on mukana hallinnossa. Suunnittelemme myös oppipoikaryhmien määrän lisäämistä ja lasten työn aloittamista säännöllisesti.

Eräs perhe kohtasi haasteita, jotka uuvuttivat ja turhauttivat heitä. Huolehtimalla heistä, rakastamalla heitä ja selventämällä joitakin Jumalan sanan opetuksia, he hyväksyivät pelastuksen lahjan. Tämä toi rauhan heidän perheeseensä. Jatkamme heidän luonaan vierailuja.


Järjestimme evankelioimistapahtuman, joka keräsi paljon ihmisiä. Rukoilemme heidän pelastustaan ja pyrimme rakentamaan ihmissuhdesiltoja osan kanssa. Seurakunnan kävijämäärä kasvoi tänä vuonna 30%. Nyt Khaldan seurakunnassa on 95 jäsentä ja Ammanin Sahabin seurakunnan jäsenmäärä on noussut 120 henkilöön.”

2024
“Juhlimme Herran Jeesuksen syntymää, joka tarjosi hyvän tilaisuuden esittää sopiva sanoma, ja vastaus oli ihmeellinen. Noin 400 ihmistä kuuli Jumalan rakkaudesta ja avoimesta pelastuksen ovesta. Kiitämme Jumalaa siitä, että molempien seurakuntien jäsenmäärä on nyt kasvanut. Viime kuukausina 12 uutta ihmistä antoi elämänsä Kristukselle ja osallistuu nyt opetuslapseusryhmään. Vuoden alusta lähtien Khaldan seurakunnan jäsenmäärä on noussut 130. Sahabin seurakunnassa jäseniä on tällä hetkellä 125.”

Seurakunta Janan kaupungissa.

Rukouspyynnöt:

  • Rukoile paikallisten työntekijöiden puolesta, jotka järjestävät evankelioimistapahtumia uusilla paikkakunnilla;
  • Rukoile uusien ihmisten jatko-opetuslapseusluokkien puolesta, jotta he kasvaisivat uskossaan;
  • Rukoile uusien johtajien kouluttamisen puolesta kasvavia seurakuntia varten Jordaniassa.

Suomen baptistikirkko tukee Odessassa toimivaa lähettiä. Viisivuotinen projekti alkoi syksyllä 2023. Muistetaan rukouksin pastori Denis Zakutnyn työtä Odessassa.

Lähde EBF.ORG.