Jari Portaankorva

|

Ajankohtaista Ukrainasta

Ruoka-avustusta

Huolimatta jatkuvasta pommituksesta jouluaattona ja uudenvuodenaattona ja toistuvista sähkökatkoksista eri puolilla maata, ukrainalaiset baptistit jatkavat sodan uhrien auttamista. Ukrainalaiset seurakunnat jatkavat palvelutyötä yhä suuremmalla innolla ja rohkeudella vaikeista elämänolosuhteista huolimatta. Olemme vakuuttuneita siitä, että internetin ja sähkön puuttuminen eivät ole vakavia esteitä kun haluamme palvella Jumalaa ja ihmisiä. Ohjukset ja droonit ovat vahingoittaneet satoja elintärkeitä infrastruktuurikohteita. Pyrimme säästämään sähköä aina kun se on mahdollista ja juuri nyt sähköä toimitetaan lyhyillä aikarajoitetuilla sykleillä.

Voimalaitokset, yritykset ja asuinrakennukset kärsivät sähkön puutteesta. Mutta olemme edelleen elossa ja voimme työskennellä kiitollisina Herralle jokaisesta päivästä. Hän istuu edelleen valtaistuimellaan ja kaikki johtajuus, valta ja tulevaisuutemme kuuluvat Hänelle. Hän ei anna ukrainalaisten käydä läpi koettelemuksia, jotka ylittävät voimamme ja voimme siksi uskoa kaikki nykyiset vaikeutemme Hänelle.

Sotilaspappien työtä tuetaan

Baptistiliitto jatkaa pastoreidensa tukemista työpajoilla ja koulutuksella, samoin myös sotilaspappeja tuetaan. Ukrainan ulkopuolella työskennellään pastorien ja johtajien kanssa, jotka ovat joutuneet lähtemään maasta pois ja he palvelevat nyt pakolaisia eri puolilla Eurooppaa. Wienissä pidetyssä kokouksessa johtajat jakoivat rohkean näkemyksen siitä kuinka Ukrainan jokainen baptistikirkko olisi lämmön ja toivon keskus, joka loistaa valoa sodan pimeydessä. Kirkkorakennuksiin on jaettu 229 generaattoria.

Eräs seurakunta on tehnyt yhteistyötä paikallisten maanviljelijöiden kanssa ja jakanut yli 15 tonnia perunaa Donbasin alueen nälkäisille sodan alusta lähtien. Pienessä Bosivkan kylässä vain viiden jäsenen seurakunta on leiponut uskollisesti leipää viimeisen kymmenen kuukauden ajan ja tuonut leivät syrjäiseen kylään, jossa ei ole supermarkettia eikä leipomoa.

Seurakunta tukee kylän asukkaita leipomalla leipää

Tilanne on epätoivoisin hiljattain vapautetulla Khersonin alueella, jossa infrastruktuurille on aiheutunut suuria vahinkoja. Seurakunnat tekevät parhaansa omilla rajallisilla resursseillaan ruokkiakseen ja tarjotakseen lämpöä niille, joilla ei ole mitään. Eräs pastori kirjoitti: ”Nämä ihmiset kääntyvät kirkon puoleen saadakseen apua. Yritämme ruokkia heitä sillä, mitä meillä on kirkossa. Heidän tarpeensa ovat valtavat, mutta meillä ei ole tarpeeksi työntekijöitä palvelemaan heitä.”

Päivityksiä alueelta

Naapurimaissa ja kauempanakin baptistit tukevat uskollisesti ukrainalaisia. Avustuskuljetuksia saapuu Ukrainaan Saksan, Romanian, Unkarin ja Puolan baptisteilta. Keskukset jatkavat toimintaansa Moldovassa, Romaniassa ja Puolassa, joissa pakolaiset, joilla ei ole muuta paikkaa voivat jäädä suojaan talvikuukausiksi. Monet auttavat tukemalla sähkölaskuja, koska ihmiset eivät kykene maksamaan laskuja. Valko-Venäjän baptistit ovat perustaneet turvallisten pysähdyspaikkojen verkoston Valko-Venäjän kautta kulkeville ja jakavat tietoa ihmiskaupasta pakenevien suojelemiseksi. Georgian baptistit ovat tavoittaneet apua tarvitsevia, jotka ovat siirtyneet kotiseudulleen. Alueen baptistikumppanit ovat jatkossakin ratkaisevia avun toimittamisessa, kun Ukrainan resurssit vähenevät edelleen.

Rukoilemme jatkuvasti:

Ylistämme Jumalan jatkuvasta huolenpidosta niille, jotka palvelevat uskollisesti sodan etulinjassa.

Ylistämme Jumalaa niistä, jotka ovat kohdanneet Jeesuksen viime kuukausina baptistien todistuksen kautta Ukrainassa ja naapurimaissa.

Rukoilkaa niiden puolesta, jotka jatkavat elämäänsä huolimatta jatkuvasta epävarmuudesta siitä, mihin ja milloin ohjukset iskevät.

Rukoile jatkuvasti, jotta palvelu- ja avustustyö ympäri maailmaa jatkuisi, jotta Ukrainassa ja naapurimaissa oleville riittäisi resursseja palvella vaikean talven yli.

Rukoilkaa, että oikeudenmukainen rauha tulee pian ja Ukraina voi jatkaa jälleenrakentamista.

Rukoile niiden puolesta, jotka kohtaavat ruokapulaa ja energiapulaa kylminä kuukausina.

Artikkelin lähde EBF (Euroopan baptistien federaatio) ebf.org