Pauli Rahkonen

|

Infoa Suomen Raamattuinstituutista – uusia ja vanhoja näkymiä

Suomen Raamattuinstituutti (SRI) aloitti toimintansa syksyllä vuonna 2019. Perustajina olivat eri tahojen baptistit: Suomen baptistikirkko, Baptistilähetys ja Kokkolan seudun baptistit. Oppilaita on kuitenkin ollut kaikista keskeisimmistä vapaakristillisistä herätysliikkeistä.

Meillähän voi suorittaa seurakuntatyöntekijän, lähetystyöntekijän tai evankelistan tutkinnon. Lisäksi on mahdollista opiskella erillisiä oppiaineita. Oppilaita on ollut kiitettävästi muutamia kymmeniä kuluneitten viiden vuoden aikana. Jotkut heistä ovat päätyneet kokoaikaiseen jumalanvaltakunnan työhön ja suurin osa seurakuntiensa vastuutehtäviin. Ajatuksena onkin ollut, että SRI toimisi ponnahduslautana Herran työhön.

Meidän perusajatuksenamme on ollut antaa eväitä henkilökohtaiseen Raamatun tutkimukseen antamalla sekä kykyä tutkailla tekstejä alkukielten lähtökohdista, tekstihistorian näkökulmasta sekä taustoittaa Raamatun tapahtumia arkeologian ja historian perusasioiden tuntemuksen kautta. Lisäksi opetetaan erilaisia käytännöntyöhön liittyviä asioita. Tärkeimpiin aineisiin on kuulunut myös UT:n tutkimuksen kurssi. Tutkintoa suorittavilta vaaditaan 2 kk:n käytännön harjoittelujakso. Aiemmin suoritetut harjoittelut luetaan hyväksi.

Etupäässä opinnot tapahtuvat etänä moodle-oppimisalustalla. Lisäksi pidetään neljänä lauantaina lähisopetusta. Nämä toteutetaan eri seurakunnissa – useimmiten sellaisissa, joista on oppilaita meillä opiskelemassa. Pääasiallisina opettajina ovat toimineet Pauli Rahkonen (filosofian tohtori VT:n eksegetiikasta, heprean kielen maisteri) ja Heikki Järvi (teologian maisteri). Käytännön opetusta ovat antaneet omien alojensa erityisosaajat. Opetuksen taso kestää akateemisenkin arvostelun.

Nyt on avautumassa uusia mahdollisuuksia jatko-opinnoille. Viron Tallinnassa toimii lähinnä baptistien vetämänä yliopisto nimeltä Kõrgem Usuteaduslik Seminar. Siellä voi mahdollisesti jo ensi syksystä alkaen suorittaa MA (maisteri) tutkinnon englannin kielellä. SRI:n opinnot luetaan soveltuvasti hyväksi heillä. Kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä Tallinnaan: https://kus.kogudused.ee/en/ma/

Pauli Rahkonen, rehtori

Suomen Raamattuinstituutti