Jari Portaankorva

|

Juhlatilaisuus Lappeenrannassa

Puhumassa Jari Portaankorva tulkkinaan Aleksander Volkov, istumassa oikealla pastori Pavel Voronenko Espoosta ja vasemmalla pastori Stepan Maerko Tallinnasta. Kuva Erik Maerko.

Lappeenrannassa vietettiin seurakunnan sadonkorjuujuhlaa ja Aleksander Volkov siunattiin seurakunnan pastorin tehtävään. Venäläinen baptistiseurakunta on toiminut Kaakkois-Suomessa pian viisitoista vuotta.

Seurakunnan toiminta alkoi, kun amerikkalaiset lähetystyöntekijät Travis ja Susan Barfield saapuivat Imatralla ja työskentelivät yhdessä Aleksander Volkovin kanssa. Nopeasti työ siirtyi Imatralta Lappeenrantaan. Barfieldien palattua Yhdysvaltoihin huolehti Aleksander työstä ja toimi vuosia seurakunnan diakonina.

Pastorin tehtävään siunaaminen, kuva Vladimir Davydov.

Viime vuosien aikana on seurakunnan toiminta vahvistunut ja uusia jäseniä on liittynyt seurakuntaan ja oli aika erottaa Aleksander Volkov seurakunnan paimenen ja pastorin tehtävään. Juhlatilaisuus oli samalla sadonkorjuujuhla, jossa seurakuntana yhdessä kiitettiin Jumalaa jokapäiväisestä leivästä ja huolenpidosta. Juhlassa oli mukana puhujia ja laulajia pääkaupunkiseudulta sekä vieraita Tallinnasta.

Aleksander “Sasha” Volkov kukitettuna, kuva Jari Portaankorva.
Juhlaväkeä, kuva Vladimir Davydov.