Jari Portaankorva

|

JUMALAN VALOA KOKO PERHEELLE

Kuva EBM Intenational

Latinalaisen Amerikan köyhiltä alueilta kotoisin olevilla tytöillä ja pojilla ei useinkaan ole mahdollisuutta käydä esikoulua. Näiden lasten elämä on epäedullisessa asemassa jo alusta alkaen. PEPE (Pedagogical Development Program in Preschools) on lapsille suunnattu ohjelma Brasiliassa, Argentiinassa ja Boliviassa. PEPE-esikoulujen kautta lapsilla on paljon paremmat menestymisen mahdollisuudet koulun alkaessa. Tämän palvelutyön vaikutus säteilee kauas lasten ulkopuolellekin – kokonaiset perheet voivat kokea Jumalan muuttavan rakkauden.

Argentiinassa PEPE-projekti toimii yhteistyössä Alemin baptistikirkkoon. Se kantaa kaunista nimeä “Rayito del Sol” – vähän auringonpaistetta. Täällä hoidetaan rakkaudella 22 lasta 3-vuotiaasta alkaen, he saavat aterioita, saavat leikkiä ja kuulla Jeesuksesta. Omien vanhempien kanssa heillä on aina myös läheinen yhteys.

Naapuruusapu PEPE-projektin kautta

Morena (nimi muutettu) on äiti, jonka kymmenestä lapsesta suurin osa on osallistunut PEPE-projektiin viime vuosina. Jo lapsena hänen täytyi työskennellä maatilalla, ja kun Morena lopetti koulunkäynnin hän osasi hädin tuskin lukea tai kirjoittaa. Hän asuu nyt kumppaninsa ja lastensa kanssa yhdessä naapuruston köyhimmistä alueista. PEPEn henkilökunta auttaa mielellään ruuan, kenkien tai vaatteiden kanssa. Varsinkin talvella Morena on ollut kiitollinen, kun hänelle annetaan lämmin takki.

Myös muut PEPE-lasten äidit ovat kiinnostuneita Morenan elämästä. Tämän sydämellisen huolenpidon kautta tuli naisen elämään valoa, kun hän sai kuulua PEPE-äitien joukkoon. Hänen elämänsä muuttui ja rukouksiin vastattiin ja sanoma Jumalan rakkaudesta muutti hänen elämänsä. Hän otti Kristuksen vastaan sydämeensä ja osallistui siitä lähtien jumalanpalvelukseen. Morena haluaa nyt rukoilla lastensa puolesta.

Siten PEPE-projektista tuli siunaus paitsi lapsille, myös koko perheelle.

Lähde: EBM International lähetysjärjestö (rukouskirje)