Jari Portaankorva

|

Lähetysjuhla Espoossa

Viime sunnuntaina vietettiin Espoon Matinkylässä lähetyshenkistä jumalanpalvelusta UCC-seurakunnassa (United Community Church). Tilaisuudessa oli mukana Suomen Operaatio Mobilisaation (OM) uusi johtaja Antti Lampinen, joka toi tervehdyksen tilaisuuteen. Tilaisuudessa kuultiin myös Lähi-itään lähtevän lähetin puheenvuoro muslimien parissa tehtävän työn tärkeydestä. Seurakunnan tehtävä on viedä sanoma kaikille luoduille.

Maailman lähetystyön tärkeimpänä kenttänä on jo pitkään nähty 10/40 ikkuna https://fi.wikipedia.org/wiki/10/40-ikkuna, jossa asuu 86% maailman väestöstä, mutta alueella työskentelee vain 19% läheteistä. Esimerkiksi Arabian niemimaalla asuu 82 miljoonaa ihmistä, mutta tunnustavia kristittyjä löytyy vain kourallinen. Erityinen saavuttamaton kansanryhmä ovat beduiiniarabit, joiden keskellä ei ole kristillistä seurakuntaa.

Espoon seurakunnan pastori Shaun Rossi muistutti saarnassaan Pietarin kirjeen pohjalta kuinka voimme kohdata pelkomme. Uudessa testamentissa löytyy uudelleen ja uudelleen rohkaisu luottamaan Jumalaan kaikissa elämäntilanteissa. Apostoli Pietari ei väsynyt rohkaisemaan seurakuntaa luottamaan Jumalaan ja kilvoittelemaan loppuun saakka.

Antti Lampinen aloitti Operaatio Mobilisaation Suomen johtajana syyskuun alussa

Operaatio mobilisaation johtaja Antti Lampisen mukaan järjestön tärkein tehtävä on pysynyt samana: innostaa ja tukea lyhytaikaiseen ja pitkäaikaiseen työhön lähtijöitä. OM tunnetaan erityisesti laivatyöstä Logos ja Doulos laivoilla. Opetuslapseuskouluissa on mahdollisuus kasvaa kristittynä ja elää evankeliumia todeksi kansainvälisessä ympäristössä. Teenstreet on leirin kaltainen tapahtuma, jossa opetellaan uskovien yhteyttä, evankeliumin kertomista ja hauskanpitoa yhdessä. Jeesus yhdistää erilaisista seurakuntataustoista tulevia kristittyjä. Lähetystyöhön lähtijöitä yhdistää samat yhteiset periaatteet: kokoa itsellesi tukijajoukko, joka sitoutuu rukoilemaan puolestasi ja tukemaan lähtöäsi taloudellisesti.