Raili Huhtala

|

Lähetysjuhla Tampereella

Tampereen baptistiseurakunnassa käy jonkin verran afrikkalaista väkeä Nigeriasta, Kongosta ja Keniasta. Sunnuntaina 15.10 meillä oli lämminhenkinen lähetysaiheinen jumalanpalvelus, jossa oli afrikkalaisia kauniine asuineen mukana musiikissa ja myös keittiön puolella. Tarjolla oli mandazia, sambusaa, chapatia, jamssia, kanarullia, ananasta, papaijaa, maapähkinöitä ja wonzo-mehua. Kaikki maistuivat mainiolta ja tekivät hyvin kauppansa! Kokouksessa kuulimme Railin matkasuunnitelmista Sierra Leoneen sekä terveisiä Luodon perheeltä ja uusimmasta lähetysprojektistamme Odessaan.

Pyysin Akinlabia kertomaan vähän tunnelmistaan seurakunnassa. Hän on nyt toisena opiskeluvuotenaan saanut perheensä Suomeen. Kuvassa Akin on toinen takarivissä, vaimo Deborah on hänen oikealla puolellaan ja poika Barnabas eturivissä vasemmalla.

”Olen Akinlabi Adeyemi, Tampereen yliopiston opiskelija ja kansallisuudeltani nigerialainen. Kun valmistauduin matkustamaan Suomeen opiskelemaan, mieleeni tuli löytää baptistikirkko asuntolan läheltä. Tampereen Baptistiseurakunta tuli yhtenä hakutuloksista.

Tähän kirkkoon liittyminen on ollut uskomaton kokemus, enkä kadu mitään. Odotan innokkaasti jokaista sunnuntaita, jolloin saan palvella Jumalaa ja tutkia Hänen sanojaan veljien kanssa. Mikä tekee tästä kirkosta todella erityisen, on sen horjumaton sitoutuminen kohtelemaan kaikkia tasa-arvoisesti. Täällä ei ole syrjintää, vain rakastava ja vieraanvarainen perhe, jota olen oppinut vaalimaan.”