Raili Huhtala

|

Lunsarin koulutuskeskusta rakennetaan

Rakennus tuhoutui täysin tulipalossa

Majoitusrakennus Lunsarin konferenssikeskuksella tuhoutui tulipalossa tammikuulla 2022. Olin maassa, kun tuo suru-uutinen kantautui pääkaupunkiin. Suomessakin vieraillut pastori Joseph Fornah oli ja on ollut stressaantunut monista vastoinkäymisistä. Mitään vakuutuksia ei tietenkään ole olemassa tuhoja korvaamaan. Seurakuntien omat varat ovat hyvin pienet, koska perheiden arki on kallistunut ja uhrituloja on vaikeampaa saada. Isoissa seurakunnissa on myös palkkalistoilla useampia pastoreita.

Pastori Joseph Fornah talon raunioilla.

Pastori Fornah on sinnikkyydellään yhdessä kirkkokunnan kanssa päättänyt aloittaa alusta tämänkin rakennuksen kunnostustyön. Samalla he rakentavat uutta päärakennusta konferenssikeskukselle jo aikanaan sisällissodassa tuhoutuneen rakennuksen tilalle ja pyrkivät siirtämään kirkkokunnan toimintoja Lunsarin seudulle pois pääkaupungista.

Rakennustyö on alkanut

Pastori Fornah täyttää 50 vuotta jouluna ja on sen merkeissä hän on lähestynyt ystäviään, kuten meitä Suomen Baptistikirkkona. Hän pyytää tukea Sierra Leonen baptistikirkolle palaneen rakennuksen uudelleen rakentamiseen. Työ Sierra Leonessa tarvitsee rukouksiamme ja tukeamme.