Heikki Järvi

|

Mikä on sinun osuutesi maailman valloittamisessa?

Operaatio Mobilisaation (OM) perustaja George Verwer, 84 kuoli 14.4.2023 kotonaan Lontoon lähellä. Hän oli syntynyt 3.7.1938. Vain 5 pv ennen poismenoaan hän vielä julkaisi viimeisen videobloginsa. Hänen kirjojaan on jaettu yli miljoona kappaletta eri puolille maailmaa.

OM sai alkunsa, kun parikymppinen Verwer lähti 1957 kahden opiskelukaverinsa kanssa vanhalla pakettiautolla jakamaan kristillistä kirjallisuutta ensin Meksikoon, sitten Eurooppaan ja ympäri maailmaa. 1960-luvulla käynnistyi OM:n laivatyö Verwerin näyn mukaan. Laivatyön kautta kymmenet miljoonat ovat kuulleet evankeliumin.

Annettuaan elämänsä Jeesukselle 1955, Billy Grahamin kokouksessa Madison Square Gardenissa, New Yorkissa, Verwer otti tavoitteekseen evankelioida koko maailman. Vuoden sisällä noin 200 hänen luokkatoveristaan tuli uskoon. Hänen tavaramerkkinään oli takki, jota koristi maailmankartta.

Ensikosketuksen evankeliumiin George Verwer oli saanut v. 1953, kun Dorothea Clappin poika Daniel antoi 14 vuotiaalle Georgelle Johanneksen evankeliumin ja kutsui häntä kokoukseen. Werver kävi silloin Ramsey High Schoolia, New Jerseyssä.

Kaikki tuntevat tänään George Werverin, mutta juuri kukaan ei Dorothea Clappia? Dorothea rukoili rukoilemalla lähikoulunsa, Ramsey High Schoolin puolesta, että Jumala herättäisi sieltä jonkun, joka veisi evankeliumin kaikkialle maailmaan.

Suuri johdatus koostuu pienistä yksityiskohdista. Tarvittiin Dorothea, joka rukoili, Daniel, joka antoi Johanneksen evankeliumin, Jack Wyrtzen, joka järjesti kokouksen, Billy Graham, joka saarnasi siellä ja kaunis johdatus oli valmis.

Markus 9:41 Sillä joka antaa teille juodaksenne maljallisen vettä siinä nimessä, että te olette Kristuksen omia, totisesti minä sanon teille: se ei jää palkkaansa vaille.

Ole valmis pieneen osaan suurta kokonaisuutta – opi ja opettele RUKOILEMAAN! Saatat yllättyä eräänä päivänä, kuten Matteuksen 25 luvussa ihmeteltiin tekojaan Herran hyväksi, vaikka eivät itse olleet asiaa noteeranneet!

Tule mukaan kesäjuhlaamme 16. -18.6. Turkuun. Ehkäpä tämä on se tilaisuus, jossa Jumala aloittaa sinun kohdallasi jotain huomaamatonta, josta kuitenkin vielä joskus kirjoitetaan? https://baptisti.fi/ajankohtaista/tervetuloa-kesajuhlille-turkuun/

Ainakin saat vesipullon lahjaksi – sen lupaamme!

Turun baptistisrk:n vanhimmisto