Jari Portaankorva

|

Opetuslapseus-liike kasvaa Intiassa

Kuva ebf.org

Benjamin Francis on toisen sukupolven Jeesuksen seuraaja. Hän sai jo nuorena miehenä näyn olla Jeesuksen opetuslapsi, joka tekee uusia opetuslapsia. Niinpä hän siirtyi tavallisesta kirkossakävijästä opetuslastentekijäksi kotivaltiossaan Länsi-Bengalissa Intiassa.

Viimeisten 20 vuoden aikana Benin halu kertoa omasta uskostaan Jeesukseen toisille ja ensimmäisestä opetuslastenryhmän perustamisesta on liike kasvanut yli 40 000 ryhmään yli 400 000 uudella opetuslapsella. Liike toimii nyt monissa maissa ympäri maailmaa ja myös Euroopassa. Hän työskentelee BMS (Englannin baptistien lähetysjärjestö) Intian lähetystiimin johdossa. Opetuspuheessaan SENT konferenssissa hän jakoi ajatuksiaan ja näkyään.

Jeesus lähetti opetuslapsia

Jeesus kulki kylästä toiseen ja saarnasi, opetti ja paransi. Hän keräsi opetuslasten joukon jatkamaan alkamaansa tehtävää. Ihmiset ilman Jumalaa ovat kuin lampaita ilman paimenta. Jeesuksen lähetystyömalli on opetuslasten tekeminen. Jeesus halusi että hänen kutsumistaan kahdestatoista piti tulla opetuslapsia. Jeesus antoi heille DNAn eli ajatusmallin kuinka toimia. Hän koulutti, opasti ja mentoroi kuinka elää ja toimia.

Mikä on muuttunut?

Kaksisataa vuotta sitten ihmiset Euroopassa olivat valmiita tekemään sen mitä piti tehdä. He jättivät kotinsa ja tulivat Intiaan, paljasjaloin ja olivat valmiita kohtaamaan sairauksia, malariaa, lastensa kuoleman ja monet vaikeudet. He halusivat tulla ja kertoa evankeliumin intialaisille.

Jumala ei ole muuttunut. Kun aloitamme työn ja haluamme tehdä opetuslapsia Hän lähettää ja antaa meille työtoverit työskentelemään kanssamme. Jeesus lähetti kaksitoista – tiimin, joka aloitti moninkertaistumisen. He olivat valmiita kuolemaan itselleen ja elämään Jumalalle. Ensin heitä oli 12, sitten 72, pian 120 ja he täyttivät koko Jerusalemin opetuksellaan. Jumala on epätavallinen, mutta Hän käyttää tavallisia ihmisiä työssään.

—————————————————————————————————————————————-

Istutko mukavasti?

Benjamin Francis haastaa uskovat ajattelemaan, missä seisomme (tai istumme) uskomme jakamisessa. Etenemmekö uskon matkallamme? Vai istummeko mukavasti? Benjamin Francis istuutuu itse viimeiselle neljän tuolin riville. “Mutta tämäkään ei ole määränpää”, hän sanoo. “Tämä on matka”.

Hän käyttää tuoleja metaforana, kuvaamaan paikkaa, jossa henkilö voi pysähtyä ja istua uskonmatkallaan. Se on vakuuttava kuva, joka haastaa kristittyjä pohtimaan, missä he ovat matkallaan Jumalan kanssa.

Neljä tuolia tarkoittavat ‘etsijää’, ‘uskovaa’, ‘opetuslasta’ ja ‘opetuslapsentekijää’. Tuolit eivät ole määränpäitä, vaan pysäkkejä matkalla, jolla paikallisen seurakunnan ihmiset ovat kaikki mukana.

Ben on intohimoinen opetuslasten tekemiseen ja suuri tehtävä on lähellä hänen sydäntään – ”Menkää siis ja tehkää opetuslapsia kaikista kansoista”. Tämä on Jeesuksen käsky, jota toteutamme elämässämme. Se tarkoittaa sitä, että jokainen kehittyy Kristuksen kaltaiseksi, kun hän siirtyy ensin etsijästä uskovaksi ja sitten opetuslapseksi ja opetuslasten tekijäksi.

Menkää siis ja tehkää opetuslapsia kaikista kansoista

Neljä metallituolia seisoo valkoista seinää vasten, ja niiden yläpuolella on mustalla fontilla tekstit etsijä, uskova, opetuslapsi ja opetuslapsen tekijä. Neljä tuolia tarkoittavat ‘etsijää’, ‘uskovaa’, ‘opetuslasta’ ja ‘opetuslapsentekijää’. Millä tuolilla sinä istut? Monille eri puolilla maailmaa tämä on kristityn elämän määränpää.

Mutta se on niin väärin

On haastavaa nähdä Benin istuvan viimeisellä tuolilla sanoen, että tämäkään ei ole matkan loppu. Ja vielä enemmän hän selittää, että monet kristityt istuvat toisella tuolilla, “uskovan” tuolilla. “Monille eri puolilla maailmaa tämä on kristityn määränpää”, Ben valittaa. “Mutta se on niin väärin”. Benin näkemys seurakunnasta on jatkuva liike, kasvu ja kehitys. Hän haluaa haastaa meidät lopettamaan istumisen mukavasti tuoleissa, joissa nyt olemme. Millä tuolilla sinä istut? Ja missä ystäväsi ja naapurisi kirkossa istuvat?

lähde: BMS työnäky Benjamin Francis bmsworldmission.org