Jari Portaankorva

|

Turkin maanjäristys

Varhain aamulla maanantaina 6. helmikuuta voimakas 7,8 magnitudin maanjäristys iski Syyriaan ja Turkkiin aiheuttaen tuhoa rajan molemmille puolille. Raporttien mukaan noin 8000 ihmistä on kuollut ja lukemattomia loukkaantuneita. Pelastajat työskentelevät ahkerasti löytääkseen eloonjääneet raunioiden keskeltä.

Kuva BWA

Turkin baptistikirkon johtajat kokoontuvat Izmiriin mobilisoimaan avustustyötä ja Libanonin johtajat työskentelevät syyrialaisten baptistien kanssa vastatakseen kyseisten yhteisöjen tarpeisiin. Aleppon baptistikirkko on kärsinyt merkittäviä vahinkoja, ja Baptist World Aid työskentelee yhteistyössä European Baptist Federationin kanssa selvittääkseen yksityiskohtia tämänhetkisistä tarpeista.

Kuva BWA

Turkkilainen pastori kertoo: “Maamme on suuressa shokissa. Monet rakennukset ovat vaurioituneet. Ihmiset jättivät kotinsa ja kaupunkinsa. Siellä on paljon ruuhkaa ja on erittäin kylmä. Lunta sataa useimmissa kaupungeissa. Tällä viikolla sää jää alle 0 asteen. Myös tiet ovat vaurioituneet pahoin. Tämä vaikeuttaa etsintä- ja pelastustyötä. Seuraavat 72 tuntia ainoastaan ammattimaiset etsintä- ja pelastusryhmät saavat mennä maanjäristysalueelle. Kiitos Herralle, meidän baptistiseurakunnallamme ja jäsenillämme on kaikki hyvin. Adana on kärsineiden kaupunkien joukossa. 15 rakennusta romahti ja monet vaurioituivat. Ei ole selvää, onko rakennus, jossa kirkko kokoontuu, vaurioitunut vai ei. Kaksi viereistä rakennusta romahti, ja siellä asuu Adana baptistikirkon pastori ja liittomme pääsihteeri perheineen. Adanan baptistiseurakunnan jäsenillä on kaikki hyvin. He odottavat autoissa ja puistoissa. Istanbulin baptistikirkon pastorin Abdullah Ergüvenin kotikaupunki on Kahramanmaras. Hänellä on sukulaisia ​​ja ystäviä, jotka kärsivät. Hän haluaa mennä sinne, mutta tiet ja lentokentät ovat tällä hetkellä kiinni. Olemme jälleen kerran siunattuja saadessamme sinut perheeseemme. Kiitos viesteistänne, rukouksistanne ja tuestanne. Rukoilkaa maamme ja niiden puolesta, jotka menettivät rakkaansa.”

Tuletko mukaan rukoukseen ja tukemaan apua tarvitsevia sisariamme ja veljiämme? linkki BWA sivuille https://baptistworld.org/syria-and-turkey/