Maija Latvala ja Jari Portaankorva

|

Kansainvälinen UCC-seurakunta osaksi baptistikirkkoa

Sekä Helsingissä että Espoossa kokoontuva United Community Church pyrkii laajentamaan englanninkielistä toimintaa myös muualle maahan.

United Community Church (UCC) on kansainvälinen englanninkielinen seurakunta. Seurakunnan jäsenistä noin puolet on ulkomaalaistaustaisia – maahanmuuttajia tai Suomessa väliaikaisesti asuvia – puolet taas kantasuomalaisia.
UCC aloitti toimintansa Shaun ja Katja Rossin kokoaman tiimin voimin vuonna 2007 Espoon Leppävaarassa. Toimintaa ohjasi tuolloin – ja ohjaa edelleen – näkyetnisesti monimuotoisesta seurakunnasta, jonka perusta on vahva evankeliumin opettaminen.

Vuonna 2008 jo aiemmin perustettu Espoo International Christian Fellowship -seurakunta sekä Rossien perustama seurakunta yhdistyivät yhdeksi seurakunnaksi. Pian se otti käyttöön nykyisen United Community Church -nimensä. UCC:n viikoittaisiin jumalanpalveluksiin osallistuu noin kolmesataa ihmistä. Osa Heistä kokoontuu Helsingissä ja osa Espoon Matinkylässä. Seurakunnalla on myös erilaisia pienryhmiä ja kursseja sekä miesten-, naisten-, lasten ja nuorten toimintaa.

Suomen baptistikirkon jäsen UCC on alkuun puolen vuoden kokeilujakson ajan. Sen jälkeen jäsenyydestä tulee pysyvä.