Jari Portaankorva

|

Ukrainassa surraan ja iloitaan

Kiova , kuva EBF

Kun Ukrainan sotaa on nyt kulunut seitsemän kuukautta näemme muutoksen tapahtuneen. Ukrainan joukot ovat vallanneet takaisin osia miehitetyistä alueista. Taistelut ovat kiihtyneet idässä ja etelässä molempien osapuolten kamppaillessa alueista ennen talven tuloa. Viime viikolla on tapahtunut räjähdyksiä eri puolilla maata suurten kaupunkien keskustoissa ja monet ovat paenneet maanalaisiin bunkkereihin.

Kiovassa asuvat baptistit kommentoivat: “Tuntuu siltä, ​​että olemme palanneet 24. helmikuuta tilanteeseen.” Jatkuvan ristitulen keskellä on viattomia siviilejä ja satoja kuolleita tai loukkaantuneita sekä tuhansia muita loukussa epätoivoisina ja vaarallisissa olosuhteissa. Uhreista ja taisteluista huolimatta baptistiveljemme ja -sisaremme palvelevat edelleen toivon todistajina epätoivon keskellä.

Seurakunnat surevat

Kuluneiden seitsemän kuukauden aikana Ukrainan baptistit ovat eläneet keskellä syvää surua, mutta myös kokeneet kiitollisuutta Jumalalle. He surevat 46 tuhoutuneen kirkkorakennuksen menetystä ja sitä, että yli 200 seurakuntaa on hajaantunut eikä heillä ole varmuutta siitä, että he tapaavat toisiaan enää koskaan.

He surevat 120 pastorin ja diakonin kutsumista asepalvelukseen, joka on jättänyt seurakunnat ilman johtajia. Nämä miehet kuuluvat niihin 250 pastoriin ja johtajaan, jotka ovat joutuneet jättämään seurakuntansa. He surevat niiden 400 seurakunnan kanssa, jotka toimivat miehitetyillä tai hiljattain vapautetuilla alueilla. He surevat äskettäin Harkovan alueella surmatun pastorin kuolemaa. He surevat Zaporizhzhjan alueen kirkkoa, joka suljettiin venäläissotilaiden rynnätessä iltajumalanpalvelukseen ja sotilaat takavarikoivat seurakunnan arkistot. He ovat huolissaan pastorin ja hänen vaimonsa hengestä, jotka siepattiin 21. syyskuuta Mariupolissa. Tämä kaikki edustaa uskonnonvapauden tukahduttamismallia, jota baptistit ovat kohdanneet säännöllisesti Krimin liittämisen jälkeen vuonna 2014.

Seurakunnat kiittävät Jumalaa

He ovat kuitenkin kiitollisia Jumalan armosta ja työstä Ukrainassa. He juhlivat neljää uutta äskettäin vihittyä pastoria Tšernivtsissä ja Polyvanivkassa. He iloitsevat mahdollisuudesta järjestää yli 300 leiriä miehitetyiltä tai vapautetuilta alueilta tuleville, joihin osallistui jopa 39 000 lasta, teini-ikäistä ja nuorta.

He ovat kiitollisia mahdollisuuksista palvella tuhansia ihmisiä ruuan, veden, energian, turvakuljetuksen ja sielunhoidon kautta. Tuhannet ihmiset ovat tulleet Kristuksen tykö ukrainalaisten baptistien todistuksen kautta. Kolmen viime kuukauden aikana on kastettu 2300 uutta jäsentä. Ja eräs Nikopolin seurakunta joutui pitämään evankeliointitapahtuman kolme kertaa samana sunnuntaina, koska kirkkosaliin mahtui kerrallaan vain 200 ihmistä.

Talven lähestyessä Länsi-Ukrainan seurakunnat valmistautuvat ottamaan vastaan ​​odotettavissa olevan jopa 500 000 ihmisen pakolaisaallon maan itäosasta, joilla ei ole mahdollisuutta lämmittää kotiaan talviaikaan tai joiden koti on vaurioitunut.

Euroopan baptistien federaatio (EBF) on aktiivinen toimija Ukrainan avustustyössä. Lisätietoja EBF:stä ja Ukrainan ja sen ympäristön baptistien työstä löytyy osoitteessa www.ebf.org.

Artikkelin lähde: Report from Ukraine: ‘In the midst of the suffering, God is at work’ Will Cumbia Baptistnews