Jari Portaankorva

|

Uutisia nuorten rukousherätyksestä Yhdysvalloista

Kuva: Nyttend

Uutistoimistot Yhdysvalloissa kertovat herätyksestä Asburyn yliopistossa Wilmoressa, Kentuckyssa. Tapahtumat saivat alkunsa, kun opiskelijat jäivät spontaanisti Hughes Auditoriumiin viikoittaisen kappelijumalanpalveluksen jälkeen 8.2.2023.

Uutinen ilmiöstä levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa ja kristillisissä verkkojulkaisuissa. Herätystä on verrattu samankaltaisiin herätyksiin Asburyssa, erityisesti vuonna 1970 tapahtuneeseen, jolla oli kauaskantoisia seurauksia kuten Jeesus-liikkeen syntyminen.

Nuoret jäivät rukoilemaan kappeliin ja jatkoivat rukousta läpi yön. Spontaani rukous jatkui seuraavana päivänä ja siitä eteenpäin ja on nyt kestänyt jo yli viikon. Tilaisuuksiin osallistuneet kertovat rukoilijoiden olevan koulun omia oppilaita. Paikalla ei ole tunnettuja karismaattisia puhujia tai ylistysryhmiä, vaan he ovat nuoria opiskelijoita. Nuoret myös kertovat uskostaan ja laulavat yhdessä.

Kuluneen viikon aikana on paikalle saapunut runsaasti busseilla opiskelijoita läheisistä oppilaitoksista ja tilaisuudet ovat jatkuneet samanlaisina aamusta iltaan ja läpi yön. Asburyn yliopisto on taustaltaan metodistinen, ja se on innoittanut opiskelijoita muissa oppilaitoksissa Yhdysvalloissa aloittamaan yhteisen rukouksen.

Alexandra Presta, opiskelija Asburyssa, kirjoitti kampuksen sanomalehti The Asbury Collegianissa 8. helmikuuta: ”Ympärilläni on ikätoverit, professorit, paikallisen kirkon johtajat ja seminaariopiskelijat – he kaikki rukoilevat, palvovat ja ylistävät Jumalaa yhdessä. Äänet soivat. Ihmiset kumartavat alttarilla käsivarret kohotettuina.”

Tapahtumista on vielä vähän tietoa, aika tulee näyttämään, mutta uutiset Yhdysvalloista rohkaisevat etsimään yhdessä Jumalaa!!

Lisää tietoa englanniksi