Jari Portaankorva

|

Uutisia Odessan työstä

Baptistikirkon uuden lähetin Denisin raportti Uusi elämä baptistiseurakunnasta Odessasta. Tervehdimme sinua Herramme Jeesuksen Kristuksen rakkaudella ja kiitämme rukouksistasi ja tuestasi palvelutyöhömme, jonka Herra on uskonut meille! 

Seurakuntamme on  nyt 1 vuoden ja 3 kuukauden ikäinen! Viimeisen kuuden kuukauden aikana on seurakuntaelämässämme tapahtunut radikaaleja muutoksia! Alussa (noin 10 kuukautta sitten) evankelioimme vanhempaa sukupolvea ja pidimme heille raamatuntutkistelua kolme kertaa viikossa. 

 
Meillä oli kastetilaisuus kesän alussa. Eräs sisarista (Nina) on käynyt kirkossamme vain aikaa ja näimme kuinka hänen elämänsä muuttui. Pyysin häntä jäämään jumalanpalveluksen jälkeen keskustelemaan kasteesta ja hän vastasi, että hänet kastettiin toisessa kirkossa viikkoa ennen meidän keskusteluamme. Inhimillisesti pahoittelimme, että hänet oli kastettu jo jossain muualla huolimatta kaikesta ajasta ja ponnisteluista mitä olimme sijoittaneet häneen. Mutta toisaalta me kaikki kristityt teemme samaa suurta tehtävää, jonka Jumala on meille antanut. 

 Matthew tulee jatkuvasti luoksemme ja kiittää Jumalaa hänen talonsa lähellä olevasta seurakunnasta, jossa hän on oppinut tuntemaan Jumalan. Meillä oli myös kastetilaisuus kun Vitali-niminen nuori mies tuli luoksemme läheisestä kylästä ja alkoi osallistua seurakuntamme toimintaan  Hän on kotoisin uskovasta kodista ja hänet kastettiin seurakunnassamme. Nykyään Vitali on osa meidän tiimiämme! 

 Puhuin mentoripastorini kanssa seurakunnan toiminnan tulevasta kehityksestä ja hän sanoi, että seurakunnan isoäidit eivät ole elossa pitkään. Niinpä vaimoni ja minä päätimme aloittaa työskentelyn nuorten parissa. Ja tapasimme keskellä kesää Sakarian! Tapaaminen oli spontaani, mutta meistä tuli heti ystäviä hänen kanssaan! Hän on muslimi ja kertoi minulle, ettei hänellä ole ystäviä, koska hänen kuulossaan on ongelma. Me kutsuimme hänet kirkkoon, eikä hän aluksi halunnut tulla, mutta sitten hän tuli pelaamaan pelejä ja seurustelemaan. Ja sitten hän alkoi tuoda ystäviään… arvaa kuinka monta ystävää hänellä oli? Hän toi 10 ystävää mukanaan!  

Ja nyt me olemme ystävystyneet heidän kanssaan! 

Lisäksi Sakaria oli se, joka esitteli minut Vitalylle! 

Joten meillä oli mielenkiintoinen joukko koolla, johon kuuluu muslimeja, juutalaisia ja minä (kristitty). Ensimmäinen tapaaminen Vitalyn kanssa oli jännittynyt… koska hän sanoi, että Jeesus Kristus on profeetta. Mutta viimeiset kaksi sunnuntaita sunnuntaijumalanpalveluksessa, joihin Vitaly on osallistunut yhdessä Sakarian kanssa kertovat Vitalyn ajatusten Kristuksesta olevan muuttumassa! 

Pyrimme paitsi kutsumaan nuoria kokouksiin me osallistumme heidän elämäänsä. Meillä oli tänä kesänä lastenleiri. Työtä johtaa Inna. Hän on myös mukana tiimissämme! Jatkoimme lasten tapaamista leirin jälkeen ja kylmemmälle  säällä sisätiloissa (kirkossa). 

Meillä on siis tänään aktiivista toimintaa:  

– Aikaa henkilökohtaisiin tapaamisiin nuorten kanssa maanantaisin ja lauantaisin! 

 – Yhteinen nuorisokokous tiistaisin. 

 – Raamattutunnit keskiviikkoisin ja perjantaisin. 

 – Aloitamme teinien ja nuorten aikuisten kanssa elokuvien katselun torstaisin. 

 – Sunnuntaisin ovat jumalanpalvelukset ja lastenkerhot! 

Ole hyvä ja rukoile: 

 – Vanhemman sukupolven puolesta – heitä jättämään inhimilliset perinteet ja kiinnittymään Jumalan Sanaan! 

 – Nuorille – rakentaa ystävyyden siltoja ja kertoa evankeliumin sanomaa. 

 – Lasten jumalanpalvelukseen – jotta lapsille olisi hyvä muisti painaa mieleen Raamatun kertomuksia! 

 Siunausta sinulle! 

 Denis