Jari Portaankorva

|

Vaasassa autetaan sotapakolaisia

Vaasan baptistiseurakunta on auttanut Vaasaan tulleita Ukrainan sotapakolaisia keväästä 2022 lähtien. Seurakunta on järjestänyt Ukrainan sotapakolaisille vaate- ja tavarajakelua. Vaasaan ja lähialueille  on tullut yhteensä noin 1 800 sotapakolaista. Seurakunta on saanut lahjoituksena vaatteita ja erilaisia kodin käyttötarvikkeita. Vaatteet ovat pääosin olleet hyviä ja käyttökelpoisia. Materiaali on tarkastettu ja laitettu esille kristillisen koulun tiloihin. Kävijöitä on ollut tähän mennessä n. 600 henkilöä. Nyt toimintaa varten on saatu isommat tilat  käyttöön. Pirjo ja Heimo Hokkanen ovat toimineet työn vastuuhenkilöinä huolehtien vaatteiden vastaanottamisesta ja toiminnan organisoimisesta.

Heimo kertoo: “Nyt voimme pitää niitä esillä koko ajan samassa paikassa, joka helpottaa toimintaa. Jakelu tapahtuu n. 3-4 viikon välein. Meillä on myös yksi vapaaehtoinen henkilö tulkkina ja apulaisena paikalla. Olemme jakaneet lasten värillisiä ukrainankielisiä lasten kuvaraamattuja. Kävijät ovat olleet todella kiitollisia tästä avusta. Tämä on ollut hieno palkkio tuosta työstä. Jatkamme edelleen keräystä. Paikallisessa lehdessä oli juttu tästä toiminnasta, jonka perusteella tavaraa alkoi virrata kiitettävästi. Olemme ”metsästäneet” vaaterekkejä eri puolilta aluettamme, samoin henkareita olemme hankkineet satoja saadaksemme vaatteet asiallisesti esille. Työ jatkuu edelleen.”

Uudet tilat

Seurakunta on pitänyt pari yhteistä jumalanpalvelusta ukrainalaisten kanssa. Heimo Hokkaseen voi ottaa yhteyttä puh. 040-5576611, jos Vaasan tai lähialueen alueella on ihmisiä, jotka haluavat lahjoittaa vaatteita tai tarvikkeita tuohon keräykseen. Keräys- ja jakelupaikan osoite on Sepänkyläntie 4, takapihalla olevan kristillisen koulun lastauslaituri, jonne tavarat voi jättää. Hoidamme ne sieltä lajitteluun ja siitä eteenpäin jakeluun.