Jari Portaankorva

|

Woodlandin baptistiseurakunta valittiin vuoden ympäristökirkoksi Yhdysvalloissa

Christians Caring for Creation-järjestö, joka on sitoutunut toimimaan aktiivisesti ympäristökysymyksissä on myöntänyt Woodlandin baptistiseurakunnalle vuoden ympäristökirkon palkinnon. Woodlandin seurakunta on prototyyppi uskonnollisista yhteisöistä, jotka haluavat painiskella maailmaamme kohtaavien ympäristökriisien kanssa.

c3logo.png

Michael Massar, Woodlandin seurakunnan apulaispastori otti palkinnon vastaan seurakunnan puolesta. Pastori Massar kertoi kiitospuheessaan seurakunnan pyrkineen toiminnassaan muistuttamaan jäseniään tehtävästämme toimia hyvinä Jumalan luomakunnan taloudenhoitajina.

Parin viime vuoden aikana on Woodlandin seurakunta ollut mukana laajassa koulutustutkimuksessa tutustuakseen paremmin ekologisen työskentelyn eri puoliin. Seurakunnan puutarhaa remontoitiin, rakennettiin monarkkiperhosten talvehtimissuoja ja kirkkoon asennettiin aurinkopaneeleja sekä sadevedenkeräysjärjestelmä.

”Tämä on meille teologinen kysymys. Uskomme, että Jumala on päättänyt olla yhteydessä meihin jo täällä maan päällä”, kertoi seurakunnan pastori Garrett Vickrey. Ekologinen oikeudenmukaisuus liittyy  evankeliumiin, koska se on kaiken Jumalan luoman kukoistuksen ytimessä.

Lähde baptistnews.com Woodland Baptist Church named Church of the Year for Environmental Concern 20.10 2022