-

|

Jenni Entricasta Euroopan baptistiliiton puheenjohtaja

 

 

Englannin baptistiyhdyskunnan puheenjohtajana toiminut pastori Jenni Entrican valittiin EBF:n vuosikokouksessa liiton puheenjohtajaksi. Tehtävään on valittu nainen vain kerran aiemmin. EBF:n varapuheenjohtajana aiemmin toiminut Jenni kertoi vierailleensa monissa Euroopan ja Lähi-idän maissa ja oppineensa paljon siitä, miten baptistit elävät uskoaan todeksi haastavissa olosuhteissa.– On kunnia aloittaa puheenjohtajana. Toivon voivani Jumalan armon avulla rohkaista ja tukea sisariani ja veljiäni EBF:ssa. Arvostan esirukouksianne tehtävässä, Entrican totesi.

Laajasti hyväksytty valinta

EBF: n pääsihteeri Tony Peck iloitsee Jennin puheenjohtajuudesta. Ruotsalainen Birgit Karlssonin ottaessa vastaan saman tehtävän 1990-luvulla, tilanne aiheutti paljon keskustelua. Nyt selvällä äänienemmistöllä tapahtunut valinta hyväksyttiin laajemmin. Jennin tultua valituksi varapuheenjohtajaksi, Peck totesi, että EBF:ssa on erilaisia näkemyksiä naisen asemasta hengellisissä tehtävissä, mutta yksimielisyys siitä, että eri kannat voidaan ilmaista vapaasti. Niiden ei tule antaa rikkoa yhteyttä. Peck katsoo Jennin tuovan tehtävään mukanaan karttuneen kokemuksensa mainiten erityisesti Jennin monivuotisen hengellisen johtajuuden.

Varapuheenjohtajaksi valittiin virolainen Meego Remmel, josta tulee presidentti Entricanin jälkeen. Armenialaisen Asatur Nahapetyanin kausi puheenjohtajana päättyy, mutta työ Armenian baptistien johtajana jatkuu.

Lähde: The Baptist Times

Anneli Lohikko