-

|

Jippii-pirpanat on seitsemäs Jippii-äänite

Jippii-missio

Kanttoriksi opiskeleva Elina Forsberg ja sellisti Juhana Ritakorpi laittoivat luovuutensa likoon ryhtyessään tuottamaan alle kouluikäisille suunnattua Jippii-äänitettä. Levyn kaikki laulajat ovat syntyneet sen jälkeen, kun ensimmäiset Jippii-laulut tehtiin vuosituhannen vaihteessa. Äänitteen tekemiseen ovat osallistuneet 17 lasta ja 15 muusikkoa, jotka soittavat yli 30 eri soitinta okariinosta pasuunaan, matkaharmonista kirkkourkuihin, kazoosta harppuun. Laulut ovat pääasiassa Outi Rossin, Elina Forsbergin ja Lasse Heikkilän käsialaa.

Äänite sisältää myös laulujen musiikkitaustat.

Jippii-elokuva

Vuonna 2010 valmistui paljon odotettu elokuva ”Jippii-kupla, salainen viesti”, jossa seikkailevat viisihenkinen serkkuporukka, lasten rakastamat Puttoset, kaksi hassua rosvoa sekä villakoira Sessa. Elokuvan tekemiseen ovat osallistuneet ihan tavalliset lapset. Pääosissa esiintyvät Viktoria Vainiomäki, Karoliina Kakko, Satu Hietala, Tapani Huotari ja Onni Pyhälahti. Elokuvaa on kuvattu 15 paikkakunnalla 600 henkilön voimin. Käsikirjoittajana ja ohjaajana toimi Outi Rossi.

110 lapsikuoroa ja 62 kieltä

Jippii-lapsityössä Suomessa on mukana 110 lapsikuoroa eri seurakunnista sekä joitakin koulujen kuoroja, yli 100 muusikkoa ja parisataa kuoronjohtajaa. Jippii-äänitteillä soittavat muusikot ovat alansa ammattilaisia. Jippii-lauluja on sovitettu kaikille orkesterisoittimille.

Jippii-työ on täysin suomalaista. Alun perin Jippii-laulujen kääntämistä ei lainkaan suunniteltu.

Lauluntekijöiden hämmästykseksi ihmiset eri puolilla maailmaa innostuivat kääntämään lauluja. Tällä hetkellä käännösprojektissa on jo 62 kieltä. Valmiita äänitteitä on tehty 21, niistä 7 suomeksi. Vuonna 2010 valmistuivat ensimmäinen japaninkielinen ja toinen liettuankielinen Jippii-äänite. Äänitykset tehdään aina paikallisten lasten kanssa.

Ulkomaisesta äänitetuotannosta vastaa säveltäjä Lasse Heikkilä, joka on tuottanut kuusi suomenkielistä Jippii-äänitettä.

Yksinkertainen idea

Jippii-lapsikuorotyön ideana on lähetystyö ja sen ydinsanoma. Toiminnan kautta annetaan työkaluja paikallisten lapsikuorojen käyttöön. Kukin kuoro on itsenäinen. Kuorot käyttävät samoja lauluja ja musiikkitaustoja. Kaikki halukkaat lapsikuorot voivat tulla toimintaan mukaan. Työtä koordinoi Jippiimissio ry.