-

|

Juhlat yli seurakuntarajojen

Suomen Vapaakirkko vietti kesäjuhliaan Jyväskylässä kesä-heinäkuun vaihteessa. Kuva: Matti Mantsinen

Lari Kemiläinen

Kun Jyväskylän Vapaaseurakunta sai kirkkokunnan kesäjuhlat järjestettävikseen, oli alusta lähtien selvää, että talkooväkeä tarvitaan paljon. Seurakunnan johdolla oli myös halu avata juhlat kaikelle yleisölle ja murtaa ajatusmallia, joka yhdistää kirkkokunnan kesäisen kokoontumisen kuppikuntaisuuteen. Niinpä talkootyön organisoinnista vastannut Timo Hakanen sai tehtäväkseen lähettää talkooapupyynnöt myös muille paikkakunnan seurakunnille ja viestintätyöryhmää ohjeistettiin mainostamaan juhlia “ulospäin” avoimena hengellisenä kesätapahtumana.

Elävää vettä esiintyjille

Erityisesti talkoopuolella rajojen murtaminen näkyi konkreettisesti: yli kolmensadan talkoolaisen joukon avaintehtäviinkin löytyi apu seurakunnan ulkopuolelta.

– Meitä oli Vaajakoskelta ainakin Neulasen Markku vastaamassa yhden estradin äänentoistosta, Maken vaimo Maija kahvilateltan vetäjänä ja minä esiintymislavan takatilan vastaavana, kertoo Matti Mantsinen baptistiseurakunnasta.

– Lisäksi oli monta muuta muun muassa liikenteenohjauksessa, kahviossa ja ensiavussa.

– Minun piti huolehtia esimerkiksi siitä, että esiintyjille on vettä tarjolla, joten hankin takatilaan toista sataa litraa lähdevettä jaettavaksi esiintyjille janon sattuessa. Vitsailin sitten, että edessä tarjoillaan Sanan elävää vettä, täällä tämmöistä tavallista elävää lähdevettä.