-

|

“Kaaduitko?”

Vaajakoskelaisten kesä alkaa yleensä kanoottiretkellä.

Matti Mantsinen ja Lasse Niiles kokeilevat koskenlaskutaitojaa. Taustalla Markku Neulanen videoi kaverien laskuja – näkemisen arvoisia suorituksia ovat useimmiten niin onnistumiset kuin epäonnistumisetkin.

Vaajakoskella kuullaan kevätjuhlien aikoihin varsin usein kysymys: “uitko yhtään”, eikä sillä tarkoiteta talviturkin heittämistä saunarannassa, vaan tarkoitus on tiedustella toisen onnea ja taitoa kanootin pystyssä pitämisessä. Lähes joka kesä kymmenkunta baptistiseurakuntalaista suuntaa näet erämaahan viikonlopun melontaretkelle, viettämään aikaa luonnossa ja toisten uskovien seurassa.

–Tänä kesänä oltiin Vaikkojoella, Kaavin maisemissa Pohois-Savossa, kertoo retkien järjestämisestä usein vastannut Markku Neulanen.

– Paras reitti on semmoinen, jossa on kauniita maisemia ja rauhallisia jokiosuuksia sekä mausteeksi pari pientä koskea, ja siinä suhteessa tämän kesän retki oli kyllä aivan huippu, kehuu Markku.

Miehille sopivaa harrastamista

– Me aloitimme nämä retket vuonna 2002 vähän semmoisella isä-poika-retkiajatuksella, vaikka mukana oli muitakin kuin isiä ja poikia – matkassa on ollut myös nuoria miehiä ja isien tyttöjä, mutta kyllä tämä kokonaisuudessaan aika iskävetoista hommaa on ollut. Joskus on ollut mukana lapsia perheistä, joissa asiat ovat jotenkin huonosti ja on haluttu tarjota lapsille kiva viikonloppu, Markku valottaa.