-

|

Kesäjuhlatunnelmaa Vaasassa och samma på svenska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otsikko puhukoon puolestaan, sillä vietimme vieraanvaraista kesäjuhlaa yhdessä ruotsinkielisten baptistiseurakuntien kanssa Vaasassa. Juhlan teema: ”Vieraanvaraisuus — Gästfrihet” korostui lähes kaikissa puheissa ja yhdessäolossa. Jumalan vieraanvaraisuuden julistaminen meitä ihmisiä kohtaan antoi meille toivorikasta tulevaisuuden näkymää.

Emme turhaan kokoontuneet pohtimaan asennettamme lähimmäisiämme kohtaan tässä maailmanajassa, jossa kaikki on muuttuvaa ja särkyvää. Maahanmuuttajien tulo maahamme on aiheuttanut monenlaisia keskusteluita ja ajatuksia seurakunnissammekin.

Kristuksen rakkaus meitä ihmisiä kohtaan ei katsonut väriin, rotuun, sukupuoleen tai erilaisella uskolla ajatteleviin ihmisiin. Monet seurakuntamme ovat avanneet ovensa monilla eri tavoilla osoittaakseen sitä lähimmäisenrakkautta, mitä Raamattu on meille opettanut.

Lähetyskenttä on tuotu meidän kotinurkille. Siitäkin voimme kiittää Jumalaa. Omat asenteemme ovat usein esteenä vieraanvaraisuudelle. Meillä kuitenkin on mahdollisuudet erilaisilla toimintamuodoilla lähestyä omaa kansaamme sekä tänne tulevia maahanmuuttajia. Työmuotoja on syytä kehittää sellaisiksi, että toimintamme on houkuttelevaa Kristuksen rakkauden tähden. Jumala on hienosti tarjonnut pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa sellaisen vieraanvaraisuuden, että se kattaa koko tämän maailman.

Nykyisin juhlien järjestäminen osaltaan on myös byrokraattisien toimien alainen järjestelmä. On tehtävä turvallisuus- ja pelastussuunnitelmia. Mekin itse seurakuntina haluamme tarjota ihmisille turvallisuussuunnitelman tulevaisuudelle ja kertoa evankeliumin tarjoamasta pelastussuunnitelmasta.

Pelastuslaitokselle ei riittänyt meidän oma hengellinen pelastussuunnitelmamme, josta mainitaan Johanneksen evankeliumin kolmannessa luvussa jakeessa 16: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Tuossa esityksessä pelastusjohtajalla oli pientä kristillistä pilkettä silmäkulmassa, ja se varmaankin ymmärrettiin oikein. Todellisuudessa tätä meidän tarjoamaamme suunnitelmaa tarvittaisiin tähän maailmanaikaan. Pelko, ahdistus ja murhe tulevaisuudesta täyttää monen kanssakulkijamme mielen, siksi meillä on edelleen olemassa haaste evankeliumin ilosanoman julistukseen.

Kesäjuhlat kuuluvat baptistien perinteisiin molemmissa kieliryhmissä erikseen tai yhdessä, niin kuin nyt kahtena viime vuotena. Koen asian myönteiseksi, ja jos mahdollista, tämä alkanut traditio voisi jatkua. Itse olin 35 vuotta sitten juhlien isäntänä Vaasassa ja nyt jälleen sama toistui. Ajatellessani ajan kulkua huomasin itsekin vanhentuneeni tässä ajassa saman verran. Yksi kuitenkin on ollut varma; Jumalan Sana on pysynyt yhtä varmana näinä vuosikymmeninä. Jeesus sanoi Johanneksen evankeliumissa (14:1): ”Älköön teidän sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan, uskokaa myös minuun.” Ja edelleen jakeessa 27: ”Rauhan minä jätän teille: minun rauhani sen minä annan teille. En minä anna teille niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko levoton älköönkä pelätkö.” Näillä sanoilla on hyvä päättää tämä kirjoitus ja todeta, että Jumala on ollut meille vieraanvarainen lähettäessään meille Jeesuksen Kristuksen syntiemme sovittajaksi ja pelastajaksi.

 

Heimo Hokkanen

Kesäjuhlien 2017 isäntä

Vaasan baptistiseurakunnan johtaja