-

|

Kutsuvieraita Pietarista

Yhteisten juurien arvostus näkyy kesäjuhlaohjelmassa.

Viktor Sipko. KUVAT: Lari Kemiläinen

Lari Kemiläinen

Kuluneiden parin vuoden aikana on baptistikirkon johto rakentanut uudelleen vanhaa yhteyttä Karjalan ja läntisen Venäjän baptisteihin. Tänä kesänä yhteyttä edistää myös kesäjuhlien kuoro- ja puhujavierailu Pietarista.

Juhlien pääpuhujaksi saapuu Pietarin baptistiseurakunnan pastori ja koko Luoteis-Venäjän baptistityön johtaja Viktor Sipko. Viime keväänä Imatralla vieraillessaan Sipko jakoi näkynsä siitä, että Jumalalla on mitä luultavimmin suunnitelmia Suomen ja Venäjän baptistien varalle, kun Hän on johdattanut meidät pitkän tauon jälkeen taas kohtaamaan. Olihan baptistityö Suomessa ja Venäjällä alkuun yhteistä, kun liike levisi läntisen Suomen suurruhtinaskunnan kautta venäjän luoteisosiin, ja muun muassa baptistien rekisteröitymisen uskontokunnaksi mahdollistaneen eriuskolaislain vahvisti vielä Venäjän tsaari Nikolai II.

Nykyään Venäjän baptistit näkevät maansa selkeästi lähetysmaana, ja muun muassa narkomaanityöhön hyvin tutustunut Viktor Sipko kutsuttiin juhlille puhumaan juuri kesäjuhlien teemasta: siitä, miten kristillisen historian omaava maa voi olla nykypäivän lähetyskenttää.

Säväyttävän sävykäs kuoro

Viktor Sipkon lisäksi Vaajakoskelle saapuu yksi Pietarin seurakunnan useista kuoroista, Vladimir Kashabalan johtama Halleluja-kuoro. Myös viime keväänä Imatralla vierailleen sekakuoron riveissä yhdistyvät taitavat ja kouliintuneet laulat, kekseliäät sovitukset ja herkkä johtaminen. Imatran konsertin lauluissa hämmästyttivät selvästi erottuvat sinfoniaorkesterin eri osien tunnusomaiset äänet: laulussa saattoi kuulla jousien, vaskipuhallinten ja patarummun kaikuja, vaikkei niitä kukaan varta vasten matkinutkaan.

Tule mukaan kuuntelemaan sekä pastori Sipkoa että Halleluja- kuoroa ja tapaamaan venäläisiä baptistisiskoja ja -veljiä!