-

|

Leireilyä

 

Iida Tanni ja Meiju Jauhiainen

Kesärannan leirikeskuksen majoituskapasiteetista otettiin mittaa toden teolla, kun yli viisikymmentä henkeä kokoontui leireilemään Keski-Suomessa 24.–26.9.10. SBK:n nuorten syysleirin teema oli ”Vapaus???”. Kansainväliselle leirille osallistui suomalaisten lisäksi ryhmä karenilaisnuoria. Yhteiseksi kieleksi valikoitui suomi.

Viikonloppuun mahtui monenlaista ohjelmaa. Perjantai-ilta kului uusien ja vanhojen tuttavuuksien kanssa jutellen ja tutustumista jatkettiin lauantaina reippaiden pihaleikkien merkeissä. Raamattutunneilla opetusvastaava käsitteli kristityn vapautta ja elämää Kristuksessa. Leirille oli siunaantunut taitavia soittajia, joiden musisoinnin tahdissa leiriporukka sai laulaa yhdessä ja ylistää Herraa. Lauantaina myös saunottiin ja kävipä jokunen huimapää pulahtamassa järvessä. Iltahartaudessa kuultiin todistuksia, leikittiin ja tietysti myös rukoiltiin ja ylistettiin. Illan yhtenä kohokohtana karenilaisnuoret esittivät koskettavan laulun omalla kielellään. Iltapalan lisäksi halukkaat pääsivät paistamaan ulkona makkaraa, ja taidettiinpa puoliltaöin alkavaa hiljaisuutta hieman venyttääkin.

Sunnuntai koitti kauniina ja aurinkoisena, mutta ilmassa oli jo huomattavasti enemmän syksyn tuntua. Aamupäivällä leirinjohtaja Marko Hämäläinen piti opetuksen ja vieraileva karenilainen pastori kertoi meille kotimaastaan ja kulttuuristaan. Iltapäivä kului pääosin leirikeskusta siivotessa. Leirin päätteeksi testattiin leiriläisten raamatuntuntemusta ja voittajat saivat suunsa makeaksi. Virallisen päätöksen jälkeen pihalla jätettiin hyvästit puolin ja toisin ja osa porukasta osallistui vielä viimeiseen ulkoleikkiin. Antoisa leiri jätti hyvän maun suuhun ja varmasti moni odottaa jo seuraavaa tilaisuutta päästä leireilemään yhtä mahtavalla porukalla.