-

|

Pienten alkujen päivät

Imatran seurakunnan istuttaja Travis Barfield opetti Lappeenrannassa. Tulkkina toimi Lappeenrannan työn vetäjä Aleksander Volkov. KUVA: Pauli Hyppönen

Lyhyt matkakertomus uudesta työstä Etelä-Karjalassa

Herra on avannut meille jälleen uuden työn. Sen tapahtumapaikkana on Etelä-Karjala.  Lappeenrantaan on syntymässä seurakunta ja sen äitiseurakunnalla Imatralla on toimipiste, jonne suunnitellaan huumekotia. Kävin viime lokakuussa Portaankorvan Jarin kanssa paikan päällä tutustumassa tähän alulla olevaan työhön.

Matka oli mieleenpainuva. Travis ja Sue Barfield ottivat meidät lauantai-iltana lämpimästi vastaan ja saimme vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan. Illalla myöhään joukkoomme liittyivät  Venäjältä saapuneet veljet. Heidän tulonsa tarkoitus oli keskustella yhdessä huumetyön tulevaisuudesta Etelä-Karjalassa ja miksei koko Suomessa. Oli innostavaa nähdä, miten venäläiset veljet haluavat antaa oman panoksensa ja kokemuksensa huumetyöhön, josta heillä on vahvaa näyttöä Venäjän puoleisessa Karjalassa ja kauempanakin – aina Siperiassa saakka.

Jumala johdattaa yhteistyöhön

Noin vuosi sitten lähetysjärjestö OM tarjosi Tampereen seurakunnalle työyhteyttä Siperiassa toimivien huumekotien tukemiseksi. Keskustelimme aiheesta seurakunnassa ja rukoilimme johdatusta. Samanaikaisesti yhdyskunnan kautta tuli tieto, että Travis ja Sue ovat halukkaita avaamaan Imatralle huumekodin. Totesimme seurakuntana, että on mielekkäämpää tukea meitä paljon lähempänä olevaa huumetyötä kuin lähteä toimimaan Siperiaan. Sinä iltana Imatralla – keskustelussamme venäläisten veljien kanssa –  kävi ilmi, että Siperian työkin on heidän alullepanemaa. Tässä kohtaa koin Jumalan vahvistavan uskoani siihen, että olimme seurakuntana tehneet oikean päätöksen lähteä tukemaan lähiyhteistyötä.

Tampereelta tuttu johtaja

Sunnuntaina suuntasimme Imatralta kohti Lappeenrantaa ja osallistuimme Lappeenrannassa jumalanpalvelukseen. Ystävät ovat vuokranneet tilat Nuorten Mission päiväkeskukselta. Tilaisuuteen kokoontui reilusti yli 20 ihmistä ja saimme rohkaista toisiamme uskossa. Seurakunta on pääasiassa venäjänkielinen ja sitä johtaa Aleksander Volkov. Hän palvelee tarvittaessa myös tulkkina silloin, kun saarnataan englanniksi tai suomeksi. 1990-luvulla Aleksander oli opiskelemassa yhdyskunnan raamattuopistossa Tampereella ja oli ilo tavata hänet näitten vuosien jälkeen.  Aleksander on  perheineen asettunut Lappeenrantaan ja kantaa nyt vastuuta siellä kokoontuvasta ystäväpiiristä.

Tilaisuudessa oli silmiinpistävää lasten aktiivinen mukanaolo: he lauloivat ja lausuivat runoja. Jari ja minä toimme tervehdyksen seurakunnalle ja hyvään venäläiseen tapaan meille tarjottiin tilaisuuden jälkeen tsaiua ja runsas kattaus maukasta ruokaa.

Tukea ensiaskeleisiin

Ensimmäiset askeleet kohti huumekodin perustamista on jo otettu. Tämän hetken suurin tarve on käynnistää konkreettinen huumekotityö Imatralla. Siinä tarvitaan Jumalan johdatusta ja paikallisilta veljiltä paljon päättäväisyyttä. Me muut baptistit voimme esirukoilla ja tukea työtä taloudellisesti. Olethan mukana näinä pienten alkujen päivinä!

Lisää Venäjän baptistien Karjalan huumekotityöstä:
www.narcostop.org