-

|

Toistaiseksi Raili Huhtalan työ jatkuu Sierra Leonessa

Työjaksolla Sierra Leonessa parhaillaan oleva Suomen baptistikirkon ja Euroopan baptistien lähetysliiton lähetti Raili Huhtala päätti pysyä maassa koronapandemiasta huolimatta. Päätöksellä on myös lähetysliiton hyväksyntä.

“Maailmantilanteesta johtuen ohjelmaani tulee pakostakin muutoksia. Ystäväni eivät voineet tulla luokseni suunnitellusti vierailemaan, enkä saanut tänne kolmatta laukkuani. Siellä olisi ollut suurin osa Nonkoban klinikan lahjoista ja lisäksi tarvikkeita toiseen käsityöpajaan ja pyhäkoulun opettajien pajaan. Soveltaen mennään eteenpäin”, kirjoittaa Raili kirjeessään.

Rajat suljettu

Raili kertoo joutuvansa rajoittamaan matkustamistaan Sierra Leonen sisällä. Maan rajat on myös suljettu hiljattain 90 päiväksi.

“Se pysähdytti minunkin ajatukseni, vaikka korona ei ole vielä maahan tullutkaan. Ebolan kokemusten perusteella täällä varustaudutaan hyvin käsien pesulla ja desinfioimisella. Toistaiseksi 100 hengen kokoontumiset on peruutettu, mutta ei vielä jumalanpalveluksia. Kättelyt on kielletty. Yritän olla mahdollisimman varovainen.”

Toukokuussa kotiin?

Railin paluulento on toistaiseksi merkitty toukokuulle. Hän toivoo pääsevänsä palaamaan tuolloin. Päätös jäädä toistaiseksi oli siinä mielessä helppo, ettei paluu Euroopan kautta epävarmana jatkolennoista vaikuttanut riskittömältä suunnitelmalta.

“En halua olla tyhmän rohkea. Onko niin, että juuri nyt minua tarvitaan täällä lähetystyöntekijänä. Päätöksestäni ollaan täällä selvästi ilahtuneita.”

Raili kertoo, että Sierra Leonessa rukoillaan koronatilanteen vuoksi paljon. Maassa ei ole vielä tartuntoja.

“Jospa Jumala haluaa näyttää maailmalle, että Afrikka pelastuu uskonsa ansiosta tästä ahdingosta!” Raili pohtii.

Railin kuulumisia voi seurata Sydänääniä Sierra Leonesta -blogista. Uusin postaus kertoo hiljattaisesta antoisaksi osoittautuneesta vierailusta Kassirien alueelle.