-

|

Rakasta muukalaista niin kuin itseäsi

Eri puolilla Eurooppaa on kesän jälkeen koettu voimakas pakolaisten ja turvapaikan etsijöiden määrän kasvu. Pelkästään Saksaan arvioidaan tulevan tänä vuonna yli puoli miljoonaa pakolaista. Euroopan baptistien (EBF) vuosikokous keskusteli syyskuun lopussa eri maiden pakolaistilanteesta ja mitä seurakunnat voisivat tehdä asian suhteen. Myös Suomessa turvapaikan etsijöiden tulo puhuttaa.
EBF:n vuosikokous pidettiin Bulgarian baptistien uudessa keskuksessa Sofiassa. Keskuksen avajaisiin osallistui myös Bulgarian presidentti Rosen Plevneviel, joka kiitti paikallista seurakuntaa, joka oli ensimmäisenä auttamassa maahan saapuneita syyrialaisia pakolaisia. Baptistikirkot laativat yhteisen julkilausuman pakolaistilanteesta Euroopassa.

EBF:n julkilausuma

Jumalan rakkaus ja armo sekä myötätunto jokaista ihmistä kohtaan on ilmoitettu Jeesuksen Kristuksen evankeliumissa, ja se voidaan kokea Pyhän Hengen voiman kautta. Se muistuttaa meitä tämän hetken pakolaistilanteen keskellä pakolaisista, turvapaikanhakijoista ja siirtolaisista. Meidän tulisi ottaa heidät vastaan ja toivottaa heidät tervetulleiksi. Raamattu sanoo:
”Kun maahanne tulee muukalaisia asumaan keskuudessanne, älkää sortako heitä. Kohdelkaa joukossanne asuvia siirtolaisia ikään kuin he olisivat heimolaisianne ja rakastakaa heitä kuin itseänne, sillä te olette itsekin olleet muukalaisina Egyptissä. Minä olen Herra, teidän Jumalanne” (3. Ms 19).
Me rukoilemme viisautta Euroopan ja Lähi-idän maiden hallituksille sekä seurakunnille. Pyhän Hengen vuodatusta ja voimaa tarvitaan seurakunnissa, jotta ne voisivat elää todeksi Jeesuksen Kristuksen antaman sanoman:
“Jos joku tahtoo olla ensimmäinen, hänen on oltava viimeinen ja kaikkien palvelija” (Mk. 9).

Haasteenamme on säilyttää raamatullinen asenne. Meidän ei tule torjua muukalaisia eikä aiheuttaa jakaantumista ja estäisi meitä auttamasta ja antamasta apua heille Euroopassa ja Lähi-idässä. Tahdomme olla rohkaisemassa kaikkia baptisteja pikaiseen ja avokätiseen toimintaan eri maissa ja paikallisissa yhteisöissä. Tahdomme kutsua baptistikirkkoja tekemään tärkeää yhteistyötä myös muiden seurakuntien kanssa koko Euroopassa. Me olemme kaikki pyhiinvaeltajia, joka on uskomme sisältö. Olemme taivaan kansalaisia Jumalan luomakunnassa (Ef. 3:20), joka kerran Jumalan lupauksen mukaisesti muutetaan uudeksi taivaaksi ja uudeksi maaksi (Ilm. 21).

Jari Portaankorva