-

|

Rukoillen ja juosten Burman puolesta

Huomenna, 25. päivä helmikuuta voivat Thaimaassa lomailevat osallistua Chiang Main maakunnassa jo kahdeksatta kertaa juostavaan hyväntekeväisyysjuoksutapahtumaan. Huay Tung Tao -tekojärven rannalla Mae Rimissä juostaan leikkimielisesti viiden kilometrin lenkki, ja kyläläiset haastavat ulkomaalaiset juoksemaan lenkin heidän tapaansa: halvoilla, nilkkaremmittömillä sandaaleilla.

–Tuhansille kyläläisille ympäri Burman juokseminen on osa jokapäiväistä elämää: heidät pakotetaan lähtemään kodeistaan, heidän omaisuutensa ja ruokansa tuhotaan, eivätkä he voi palata koteihinsa armeijan pelossa. Liittykäämme yhteen näyttääksemme, että ne, joilla on vapaus juosta, eivät ole unohtaneet niitä, joiden on pakko juosta, kehotetaan tapahtuman tiedotteessa.

Tapahtuman järjestää Christians Concerned for Burma -järjestö ja sen tuotot käytetään kodeistaan pakenemaan joutuneiden auttamiseen. Tapahtumasta kiinnostuneet voivat kysyä lisätietoja osoitteesta run4relief@gmail.com.

Niitä, jotka eivät pääse osallistumaan päätapahtumaan, kannustetaan osallistumaan muihin juoksutapahtumiin tuodakseen Burman ahdinkoa tunnetuksi.

Kansainvälinen rukouspäivä maaliskuussa

Maaliskuun yhdentenätoista päivänä vietetään kansainvälistä rukouspäivää Burman puolesta. Rukouspäivän ohjelmalehtisen voi ladata englannin, venäjän, tanskan tai thain kielellä www.prayforburma.org -sivustolta.