-

|

Terveisiä Baptistinaisten syyspäiviltä Päiväkummusta!

Aurinkoisena syysviikonloppuna 10.–11.10.2015 Suomen baptistinaiset kokoontuivat yhteen teemalla Pysykää minun rakkaudessani. Paikkana oli Päiväkummun leirikeskus Orivedellä ja järjestysvastuussa olivat Vehniän seurakunnan naiset.
Itse lähdin mukaan ensikertalaisena. Odotuksissa oli päästä kokemaan yhteyttä sekä Isän että sisarien kanssa. Lähdimme matkaan Turusta varhain lauantaiaamuna ja perille päästyämme Vehniän sisaret Eija Kuula, Maija Hinkkanen ja Lilja Ravi olivat lämpimästi toivottamassa meidät tervetulleiksi. Paikalle oli saapunut kuutisenkymmentä naista ympäri Suomea. Lauloimme paljon tuttuja lauluja ja opettelimme myös vanhempia sävelmiä. Säestämässä olivat Maija Latvala pianolla ja Lilja Ravi kitaralla, erityiskiitos vielä heille! Oli mahtavaa päästä itsekin laulamaan ”isossa naiskuorossa”, kun kaikkien äänet soivat hienosti yhteen kauniissa salissa.
Myöhemmin aamupäivällä Anneli Lohikko palveli Sanan tuojana, ja aiheena tietysti Johanneksen evankeliumin 15. luku.
1.Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri.

4. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niin kuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.
5. Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.

Vaikka me kaikki olemme epätäydellisiä pysymään Hänessä, niin kuitenkin riittää, kun tavoittelemme Isän rakkautta, joka on agape-rakkautta, perusteetonta rakkautta, rakkautta vailla syytä, vaikkei Hän löytäisikään kohteestaan mitään rakastettavia piirteitä.  Jumala ei lakkaa rakastamasta, kun pidät Jeesuksen lähelläsi. Hän on aina Ystäväsi.
Opetuksen välissä Päiväkummun henkilökunta oli loihtinut herkullisia ruokia jokaisen vatsalle sopiviksi, saimme jopa päivälliseksi nepalilaisen illallisen. Erityisesti tästä varmasti nauttivat kareni-sisaret, joita oli parikymmentä joukossamme. He ovat kotoisin Burmasta, mutta mukavasti kuului suomen kielikin jo taipuvan. Kiitos kareneille heidän kauniista lauluesityksistä ja todistuspuheenvuoroista!
Ohjelmassa oli myös asiakokous sekä terveisiä seurakunnista. Tässä oli erityisen mahtavaa kuulla miten seurakunnissa evankeliumi leviää naistenpiirien, turinakerhojen ja lauluryhmien sekä nuorisotyön saralla! Toisiltamme olisi mahdollisuus oppia paljon ja saada runsaasti hyviä vinkkejä seurakuntien toimintaan. Naiset järjestivät myös arpajaiset, jonka tuotto meni karenien hyväksi.
Iltaohjelmassa kuulimme Konneveden Vapaakirkosta evankelista-laulajaa Tarja Huuskosta. Ja illan kruunasi tietysti saunominen! Polut oli viitoitettu lyhdyin ja löylyt oli hyvät. Raili Huhtala uskalsi jopa uimaan kirkkaan tähtitaivaan valaistessa!
Ihana kuura ja sumu herättivät sunnuntaiaamuna. Oli pakko lähteä ulos kuvaamaan ja nauttimaan syksyn tuoksusta! Paikka oli todella pukeutunut kauneimpaan asuunsa, syksyn valoihin ja väreihin. Tuoreet aamupalasämpylät täydensivät hienon aamun ja ansaitsivat myös erityiskiitoksen.
Marja-Leena Portaankorva piti sunnuntain päätöstilaisuudessa opetushetken aiheesta Todistaja.
Sirpa Perä ja Mervi Tuominiemi olivat kutoneet runsaasti sukkia ja huiveja, joita myytiin Sierra Leonen lähetystyön hyväksi. Itse ostin myös hauskat kaulanauhat kotiin tuliaisiksi.
Sunnuntaina aamupäivällä pääsimme vielä karun kauniiseen ja tunnelmalliseen Riihikirkkoon rukoilemaan lähettiemme ja maailman tilanteen puolesta. Siellä saimme laulaa myös Pekka Simojoen Riihikirkko-hymnin.
Kaikki olivat varmasti tyytyväisiä Päiväkumpuun ja sen antiin. Viikonloppu täytti hienosti odotukseni, kiitos!

Johanna Renman, Turku