-

|

Uni johti unelmaan, josta tuli totta

Monen brasilialaisen lapsen ja nuoren haave on tulla hyväksi jalkapallon pelaajaksi tai maalinvahdiksi, heillähän on tunnetusti hyvät ansiot ja mainetta.

Davy Maijallakin oli haave päästä pelaamaan jalkapalloa ja kehittyä siinä, mutta Jumala, joka näkee ihmiselämän kokonaisuudessaan, lienee katsonut, että nuoressa pojassa piilee parempiakin lahjoja jalompaa käyttöä varten.

Unesta unelma

Kymmenvuotiaana Davy Maia näki unen, joka herätteli hänessä uusia ajatuksia ja unelmia. Unessa hänellä oli kultainen saksofoni, jolla hän soitti ja ylisti Herraa tanssien, hyppien ja riemuiten.

Tuosta unesta syntyi unelma, joka jäi elämään muutamaksi vuodeksi. Nyt Davy kaipasi ja haaveili pääsevänsä opettelemaan saksofonin soittoa. Ollessaan lomailemassa serkkujensa luona talosta löytyikin saksofoni ja joku sukulainen, joka neuvoi hänelle tuon soittopelin alkeita.

Päästyään kotiin nuori poika kertoi innolla äidilleen opetelleensa soittamaan saksofonia ja tähtäimenä olisi soittimen hankinta. Realiteetit tulivat kuitenkin pian vastaan, ja nuo toiveet ja haaveet saivat vielä odottaa muutaman vuoden toteutuakseen. Äiti huolehti yksin perheestä isän lähdettyä omille teilleen.

Täytettyään 14 vuotta Davy sai ensimmäisen työpaikkansa juoksupoikana. Poika iloitsi siitä suuresti. Nyt hän voisi auttaa äitiään taloudellisesti, ja säästää hieman rahaa saadakseen ostaa pitkään haaveissa olleen saksofonin.

Lehti-ilmoitus ja harjoitusten alku, sekä ristiriidat

Lehdestä löytyikin ilmoitus myytävänä olevasta kohtuuhintaisesta saksofonista, jota Davy lähti äitinsä kanssa katsomaan. Hinta oli edullinen, mutta soittimen kunto huono. Paremman puutteessa Davy päätti kuitenkin ostaa sen, jotta pääsisi hieman harjoittelemaan.

Davy harjoitteli ahkerasti. Useamman kuukauden jälkeen hänen ystävänsä pyysivät häntä palvelemaan seurakunnassa soittimellaan, mikä kovasti ilahdutti häntä. Mutta ilo ei kovin kauan kestänyt, sillä musiikkiryhmä hajosi jonkin ristiriidan puhjettua.

Ajan kuluessa Davy laittoi merkille, että uusia kokoonpanoja syntyi usein, mutta nekään eivät pysyneet koossa. Moni ovi, joka näytti auenneen, oli hetken päästä jälleen sulkeutunut. Se aiheutti surua ja pettymystä. Davy ei käsittänyt tilannetta, koska hänellä oli kuitenkin halu ja tarkoitus palvella Herraa.

”Sinua valmistellaan”

Davy hakeutui oman äitinsä luokse keskustelemaan asiasta, koska tiesi tämän olevan esirukoilija. Hän kertoi surunsa ja pettymyksensä äidilleen ja kyseli missä mahtaisi olla vika. Tuo rukoukseen antautunut ihminen totesi pojalleen, että Jumala valmistelee tätä tulevaa varten.

Äidin vastaus ei tuolloin miellyttänyt, mutta jälkeenpäin Davy myöntää sen olleen ainoa oikea vastaus. Äiti kysyi vielä häneltä, mahtoiko poika miettiä, mikä on ollut muitten todellinen motiivi musisoidessaan. Silloin Davy kertoo ymmärtäneensä, että se, mitä he tekivät ajatuksenaan palvella Jumalaa, tapahtui usein ylpeydessä.

— Vaikka lauloimme Jeesuksesta, elämämme ei kuitenkaan ollut sopusoinnussa laulamamme sanoman kanssa. Todellinen tarkoitus ja päämäärä puuttuivat. Ymmärsin, että meidän tulisi pysähtyä Herramme eteen, hiljentyä Hänen läsnäolossaan, hakea apua paimeniltamme ja yhdessä rukoilla johdatusta ja ratkaisua ongelmiin, toteaa Davy.

Samaan ilmiöön Davy kertoo törmänneensä vaimonsa kanssa rukous- ja palvelutehtävissään. — Huomasimme, että olimme antautuneet kokonaan musiikille ja jättäneet kotiseurakuntamme ja sen toiminnan sivuun. Emme saaneet ravintoa enää Jumalan Sanasta. Elämämme oli pelkkää soittamista. Ymmärsimme vasta myöhemmin kotiseurakunnan merkityksen uskovan elämässä. Siellä meitä ravittiin, tuettiin ja hoivattiin. Meillä oli Jumalan Sanan nälkä ja jano.

Tie avautuu

Davy muistelee erästä ylistyksen johtajaa, joka vieraili heidän seurakunnassaan. — Se tapa ja antaumus, jolla tuo mies ylisti ja palvoi Jumalaa, oli koskettavaa. Se heijasti sitä läheisyyttä, joka vallitsi miehen ja Jumalan välillä. Voimakas Pyhän Hengen läsnäolo valtasi Davyn vierailun aikana.

— Koin Jumalan läheisyyttä tavalla, jollaista en ollut koskaan aikaisemmin kokenut. Kuulin Pyhän Hengen äänen, joka lempeästi kysyi, mahdoinko muistaa sen unen, jonka olin nähnyt 15 vuotta aikaisemmin. Uni, jossa ylistin, tanssin ja hypin iloisesti Jumalan kunniaksi kultainen saksofoni käsissäni. Ymmärsin, että tuo kultainen saksofoni tarkoitti Jumalaa ja Hänen läsnäoloaan.

Muutama kuukausi myöhemmin Davya pyydettiin mukaan seurakunnan ylistysryhmään ja siitä eteenpäin eri puolille Brasiliaa.

Davy iloitsee saadessaan ylistää Herraa ja olla lahjallaan palvelemassa seurakunnassa ja muuallakin, missä häntä tarvitaan. Eräs veli yllätti Davyn kysymällä häneltä, mahtoiko tämä omistaa passin. Saatuaan kielteisen vastauksen, mies kehotti sellaisen hankkimaan. Davy ihmetteli moista kehotusta, koska ulkomaille meno ei ollut käynyt hänen mielessään jo siksi, että häneltä puuttui englanninkielen taito. Koettuaan kuitenkin kehotuksen olevan Pyhästä Hengestä, hän päätti hakea passin.

Pari viikkoa passin myöntämisen jälkeen Portugalista tuli kutsu tulla sinne musisoimaan ja puhumaan Jumalan armosta ja rakkaudesta. Sen jälkeen Jumala on kuljettanut Davya moniin eri maihin, ensin yksin ja myöhemmin perheen kanssa julistamaan hyvää sanomaa.

Jumalan ajatukset

Jumalalla on paljon suuremmat ajatukset meille kuin osaamme aavistaa. Hänellä on ne väylät, joita pitkin Hän meitä kuljettaa saavuttaaksemme ne asiat, joita hänellä on itse kullekin varattuina.

— Koin että Jumala kysyi minulta, olinko valmis toteuttamaan sen, mitä Hänellä olisi varattuna minulle. En voinut muuta kuin vastata, että tässä olen Herrani, käytä minua, johon hän sanoi: Kuole itsellesi.

Davy toteaa, että tämä lienee se kaikkein vaikein asia, mutta myös tärkein askel, jos haluamme päästä katsomaan ja kokemaan Jumalan läheisyyttä.

— Meidän on opittava priorisoimaan ne asiat, jotka vievät meitä Jumalaa lähemmäksi. Jos sinä koet, että Jumala on joskus puhunut sinulle jollain tavalla ja kenties kertonut haluavansa käyttää sinua valtakuntansa työssä, mutta sinä olet ollut liian kiireinen pysähtymään, ehkä hieman ylpeä omista saavutuksistasi, jotka ovat tuntuneet paljon tärkeämmiltä ja tuottoisemmilta, niin pysähdy hetkeksi ja kuuntele mitä Jumala haluaa sinulle viestittää tänään. Vastaanota se, mitä Hänellä on sinulle tarjota. Herra saattaa valmistella sinuakin tulevia päiviä varten. Meillä on valtava pula hengellisistä äideistä ja isistä. Älä hylkää sitä unelmaa, jonka Jumala on sinulle antanut. Pyri synkronoimaan sydämesi Hänen sydämensä kanssa.

Pastori ja ylistyksen johtaja

Jumala on käyttänyt Davya voimakkaasti Brasiliassa ja monissa muissa maissa. On saatu kuulla ja lukea viestejä parantumisista, vapautumisista ja Pyhän Hengen kosketuksesta.

Tällä hetkellä Davy toimii São Paulossa, Igreja Metodista Renovadan (Uudistunut Metodistikirkko) avustavana pastorina, sekä tämän seurakunnan ylistyksen ja palvonnan johtajana. Jumala on siunannut tuhansia kuulijoita antaen Davylle lauluja, joita hän on saanut olla viemässä eri puolille Brasilia ja maailmaa.

Täydellinen suunnitelma (Glória ao Cordeiro que foi Morto)kappaleen tekijänä Davy sai julkisuutta, kun se ylsi kymmenen eniten soitettujen kappaleitten joukkoon Brasilian eteläosissa. Elijahlis.com, joka on yksi USA:n suurimmista nettisivuista, julkaisi etusivullaan artikkelin, jossa se kirjoitti pimennossa olleesta saksofonistista, joka iskeytyi tutuksi maailmanlaajuisesti.

Davy Maia on tehnyt useita levyjä, joista muutamassa hänen seuranaan esiintyvät vaimo Priscila Maia laulaen sekä pariskunnan poika Asaph Maia soittamalla basso-kitaraa. Nuorimmainen lapsi, Heloiza (6 vuotta), palvelee spontaanisti Jumalaa kauniisti tanssien.

Vuonna 2016 on yhteistyössä Ruach Finlandin sekä kolmen suomalaisen ylistysjohtajan kanssa (Andreas David Forsberg, Marianne Salminen ja Jaana Yrttiaho) lanseerattu suomenkielinen CD nimeltään Kristus on Kuningas kaiken maan.  Joulukuussa 2016 on tullut uusi albumi nimeltään ORIGENS (alkuperät), jossa on vanhempia lauluja, joitten sanoma on edelleen ajankohtainen.

David Maian työstä löytyy lisätietoa seuraavasta linkistä: www.davymaia.com.br,https://www.facebook.com/davymaia2/

Helena Liukko