-

|

Uusia yhteyksiä – Yhteistyösopimus Converge-baptistiunionin kanssa allekirjoitettiin Tampereella

Suomen Baptistikirkon (SBK) ja Converge Worldwiden (CW) välillä allekirjoitettiin yhteistyösopimus 25.4.2012. Paikalla olivat Convergen edustajina vuoden alussa valittu uusi kansainvälisen työn lähetysjohtaja Ivan Veldhuisen vaimonsa Susanin kanssa, Pohjoismaiden ja Baltian työn johtaja Bill Ankerberg vaimonsa Arlien sekä sihteerinsä Whitney Takacsin kanssa. SBK:sta olivat paikalla kirkkokunnan johtaja Jari Portaankorvan lisäksi hallituksen jäsen, pastori Arto Liukko, pastori Tapio Lohikko sekä yhdyskunnan toimistosihteeri Anneli Lohikko.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat SBK:n puolesta Jari Portaankorva ja CW:n puolesta Ivan Veldhuisen. Tilanne oli erityisen historiallinen, sillä kyseessä oli Veldhuisenin ensimmäinen yhteistyösopimuksen allekirjoitus. Hän toimi ennen nykyistä tehtäväänsä 16 vuotta seurakunnan pastorina Michiganissa. Veldhuisen on aikaisemmin toiminut myös Billy Grahamin järjestön palveluksessa, joten kansainvälinen työ on tullut sitä kautta jo tutuksi hänelle.

Tampereella järjestetty tilaisuus oli lämminhenkinen. Siinä lauloi sekä virolainen Helari Puu, CW:n Pohjoismaiden ja Baltian toimiston hoitaja Tallinnasta, että Tampereen Baptistiseurakunnan kuoro. Allekirjoituksen jälkeen juotiin juhlakahvit. Tilaisuus jatkui sitten  Veldhuisenin ja Ankerbergin puheenvuoroilla ja yhteisellä rukouskokouksella Tampereen Baptistiseurakunnan kanssa. Molemmat vieraat korostivat puheissaan sitä, että kysymys on yhdessä tehtävästä työstä. Sen ensimmäinen askel on puolin ja toisin tutustuminen ja yhteyksien rakentaminen. Sen jälkeen kukin hanke neuvotellaan erikseen toinen toisensa kunnioittamisen periaatteella. Veldhuisen kertoi, että CW on erityisesti uusien seurakuntien istuttaja. Tällä hetkellä joka viikko aloitetaan kolme uutta seurakuntaa eri puolilla maailmaa ja yleensä niistä tulee omavaraisia viidessä vuodessa.

Converge Worldwiden lähetysjohtaja Ivan Veldhuisen ja SBK:n kirkkokunnan johtaja Jari Portaankorva kättelevät yhteistyösopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. KUVA: Anneli Lohikko