Senni Sillanpää

|

Rakastu Kristukseen 

Rakastu Kristukseen –nuortenleiri yhteistyössä Lahden Baptistilähetysseurakunnan kanssa Toukokuun alussa 3-5.5.2024 Baptistikirkon nuorilla oli nuortenleiri yhteistyössä Lahden Baptistilähetysseurakunnan kanssa. Leirin teemana oli “Rakastu Kristukseen”. Tämän aiheen äärelle kokoontui Kesärantaan melkein viisikymmentä nuorta ja nuorta aikuista. 

 Nuortenleirillä opetuksesta vastasivat baptistikirkon leirikonkari Markku “Make” Tiitinen ja Lahden baptistilähetysseurakunnan nuorisotyöntekijä Joonatan Hanhijärvi. Pääset mukaan leiritunnelmaan muutaman kuvan avulla: Raamattutunneilla teemoina olivat “Rakastu Kristukseen” ja “Kerro Kristuksesta rakkaudella”. Ensimmäisellä Raamattutunnilla Joonatan puhui kolmesta tavasta seurata Jeesusta: tunnekeskeisyydestä, Kristus-keskeisyydestä sekä suorituskeskeisyydestä. Hän vertaisi näitä avioliittoon.  

Tunnekeskeisessä avioliitossa vaimo rakastaa palavasti miestään, mutta flirttailee myös muille miehille. Suorituskeskeisessä avioliitossa vaimo tekee kotityöt, muttei sydämessään rakasta miestään. Oikeanlainen tapa seurata Jeesusta löytyykin Kristus-keskeisyydestä, jolloin katse on kiinnitetty Golgatalle. “Herra ohjaa sen miehen askeleet, jonka tie on hänelle mieluinen. Jos hän lankeaa, ei hän sorru maahan, sillä Herra tukee häntä kädellään” (Ps. 37:23–24). Toisella Raamattutunnilla Make puhui, kuinka voimme kertoa Jeesuksesta ihmisille ympärillämme. Pohdimme, miten maailma näkee meidät. Loistaako Jeesus meistä? (Matt. 5:13–16) Huomasimme, että olemme vielä täällä, sillä osa Jumalan suunnitelmaa on, että me kerromme Jeesuksesta muille ihmisille. Olennaista on muistaa, että jokainen tarvitsee erilaisen kohtaamisen, ja Pyhä Henki on sitä varten ohjeistamassa meitä. Jos haluamme tavoittaa ihmisiä todistuksemme tulee lähteä rakkaudesta Jeesukseen. On myös hyvä muistaa, ettemme ole täydellisiä vaan olemme riippuvaisia Jumalan armosta ja rakkaudesta. Emme voi kertoa Jeesuksesta ilman, että Hänen rakkautensa on meissä.  

Opetusten lisäksi leirillä oli paljon erilaista yhteistä toimintaa. Auringon paistaessa lentopallokenttä keräsi porukkaa yhteen pelaamaan. Varjoisina hetkinä nuoret taistelivat puupalikasta henkensä edestä pelatessaan leirillä suosittua Jungle Speed – lautapeliä. Pimeän tullen puhelimen taskulamput sytytettiin soihduiksi ja veneen kadonnut tulppa korvattiin puutapilla, jolloin päästiin vesille kohtaamaan kylmä tuuli. Lisäksi pääsimme nauttimaan savusaunan lämmöstä ja järviveden kylmyydestä. Leirillä keittiöllä meitä palvelivat upeat Juho ja Eve Huhtala, jotka tekivät meille maittavaa ruokaa. Huhtalat huomioivat jokaisen leiriläisen toiveet. Kuvassa leiriläinen, Jeehu Oksanen, sai toiveensa mukaisesti ravintolatasoisesti pöytään tarjoiltuna perunamuusia ja makkaraa ohuella juustosuikaleella. Leirillä siis jokainen leiriläinen tuli kuulluksi haluamallaan tavalla. Paras kiitos leiristä on leiriläisen leveä hymy. Kun yksi tapahtuma sulkeutuu, toinen tapahtuma avautuu. 

KESÄJUHLILLA!!!

 

Baptistikirkon tulevat nuortentapahtumat kesälle 2024: 15.6.2024 klo. 20.00 Nuortenilta Baptistikirkon kesäjuhlilla 2-4.8.2024 Nuortenleiri Kesärannassa n. 12–18-vuotiaille .