Katja Koskinen

|

Rukousta, sanaa, laulua ja mukavaa yhdessäoloa

Kuva Raili Huhtala

Naisten syyspäivät viihtyisässä Pyysalon leirikeskuksessa Kangasalla vietettiin 21.-22.10. Järjestelyvuorossa olivat Keski-Suomen naiset, joista moni olikin jo saapunut edellisenä iltana ahkeroimaan kauniita kukkakoristeita yms. Saavuttuamme päärakennukseen oli meitä vastassa ystävälliset siskot Panda-pussin kera. Koin olevani tervetullut.

Herkulliset ruokatarjoilut jäsensivät kätevästi ohjelmaa, joka alkoi syyskokouksella. Välillä pystyi ostamaan käsitöitä naisten työn hyväksi ja arpoja Sierra Leonen työn hyväksi. Arpajaispalkintoja olikin tuotu runsain mitoin.

Päivien aiheena oli rukous ja saimme kuulla runsaasti todistuksia rukousvastauksista. Oman alustuksensa aiheesta pitivät Gunilla K, Eija K, Maija L. sekä Raili H, joka esitteli myös Sierra Leonen työtä. Välillä jakaannuimme 4:n hengen rukoustyhmiin toistemme eestä rukoilemaan. Yhteisessä rukouksessa saimme kuulla myös rohkaisevaa profetiaa.

Lauluryhmä Ester Jyväskylästä oli musiikissa Ursulan johdolla 4:n naisen voimin. Muitakin muusikoita oli palvelemassa laulun sekä kitaran- ja pianonsoiton lahjoillaan. Minua puhutteli erityisesti Gunillan esittämä laulu Milloin Viimeksi, joka jäi korvamatona soimaan päähäni.

Ruuat ja kahvit Pandan lakuineen ja suklaineen tuntuivat maistuvan sisarille, ja oli mukavaa keskustella tuttujen ja uusienkin siskojen kanssa. Tunnelma oli lämpimän salliva, ja läsnä sai olla juuri omana itsenään. Huumorikin kukki mukavasti ja sai meidät monesti nauramaan. Myös jumppahetket sekä illalla (ranta)saunominen (uinteineen) kuuluivat ohjelmaan. Illalla saimme nukahtaa rauhaisaan uneen monikerroksisessa toimintakeskuksessa, joka oli samalla päärakennus.

Ohjelma oli melko tiivis, johtuen ilmeisesti lyhyestä viikonlopun ajasta. Kaikkiaan meitä taisi olla koolla liki 60 naista, joista osa päiväkävijöitä. Ilmatkin suosivat kivasti, tosin pois lähtiessämme alkoi sataa lunta. Kokonaisuutena ihanat naisten päivät minulle uudessa paikassa.

Kiitollisena Katja Koskinen (myös Keski-Suomesta)