Seppo Lähdeaho

|

Tie totuus ja elämä

Tie on väylä, joka johtaa paikasta toiseen. On monenlaisia teitä. On moottoritie, jossa ajetaan niin lujaa ettei huomioida mitä on sivuilla ja siellä on yleensä kiire jonnekin. Ei ole esteitä, kuoppia, eläimiä, jalankulkijoita, pyöräilijöitä eikä liikennevaloja. On helppo ajaa moottoritiellä. Sitten on pienempiä teitä missä on erilaisia hidastavia tekijöitä kuten autoja, pyöriä, jalankulkijoita, eläimiä ja liikennevaloja. On kuoppia, mutkia ja jotkut tiet ovat asfalttia ja toiset taas hiekkaa tai sorateitä.

Moottoripyörillä Afrikan halki

Kun olimme tänä syksynä moottoripyörämatkalla ajoimme Windhoekista (Namibian pääkaupunki) Atlantin rannikolle Swakopmundiin moottoritietä pitkiin. Se oli esteetöntä menoa ja todella hyvä tie. Paluumatkan ajoimme eri tietä pitkin, jossa oli enemmän nähtävyyksiä, aavikkoa ja vuoria. Kyselimme eri ihmisiltä minkälainen tämä toinen tie on matkustaa. Meille vastattiin että se on hyvä tie vaikka onkin soratie ja siellä nähtävyyksiä riittää.

Oli helppo oli tehdä valinta. Aluksi oli noin 60 kilometriä oli asfalttia ja sitten tie muuttui soratieksi mikä oli vielä turvallinen, koska soraa ei ollut paljon irtonaisena tien pinnassa. Mutta sitten tulikin hiekkaa tai irtonaista santaa mikä vaikeutti kulkuamme. Yksi meistä ajoi liian vauhdikkaasti santaan ja kaatui. Solisluu meni poikki ja olkapäähän sattui. Bernhardin isä sanoi menevänsä takaisin kaupunkiin hakeaksensa apua. Ei kestänyt kauan ennen kuin hänkin kaatui ja matkan teko jäi siihen. Odoteltuamme puolitoistatuntia vihdoinkin tuli turistiryhmä autolla ja he pysähtyivät auttamaan. Heillä oli puhelinyhteys tukiasemalle ja soiton kautta saatiin neuvoja kuinka viedä loukkaantunut hyvään yksityiseen sairaalaan. Minä kiitin Jumalaa avusta, kun muita autoja ei ollut tullut auttamaan. Saimme satelliittipuhelimella yhteyden hinausliikkeeseen, mistä he lähettivät auton noutamaan pyörän. Siinä kesti yli tunnin ennen kuin se tuli paikalle. Ja me päätimme palata takaisin Swakopmundiin ja seuravana aamuna jatkoimme jälleen moottoritietä pitkin Windhoekkiin. Me keskustelimme tapahtumasta ja totesimme, ettei aina voi luottaa ihmisten mielipiteisiin siitä mikä on hyvä tie ja mikä taas huono tie.

Hengellisessä elämässä on erilaisia teitä

Jeesus opetti Isän kodista:” Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei olisi niin, sanoisinko minä teille että menen valmistamaan teille sijaa ja tulen takaisin ja otan teidät tyköni että tekin olisitte siellä missä minä olen. Ja mihin minä menen tien sinne tiedätte. Tuomas sanoi hänelle Herra me emme tiedä mihin sinä menet kuinka sitten tietäisimme tien.”

Hengellisessä maailmassa on vain kaksi tietä josta voi valita. On tie mikä johtaa ikuiseen kuolemaan, helvettiin, kadotukseen ja eroon Jumalasta. Tämä on se ikuinen toinen kuolema. Se toinen tie on tie mikä vie ikuiseen elämään Jumalan luo. Ei ole muita vaihtoehtoja. Jokainen ihminen joutuu tekemään päätöksen millä tiellä hän kulkee. Niin kuin mekin valitsimme pyöräretkellä tiemme muiden ihmisten neuvoista, kun he sanoivat meille että ei mitään hätää hyvä tie se on, vaikka sorainen.

Kenen neuvoja otamme vastaan elämämme tärkeimpään kysymykseen?

Tuomas epäili totuutta eikä pelännyt sanoa mitä ajatteli. Varmaan meillekin tulee epäilyksiä. Tuomas sanoi: “Emme tiedä minne sinä menet. Miten me tietäisimme tien?” Mikä se päämäärä on Jeesus? Tänään tiedämme minne Jeesus oli matkalla ja mikä tie vie sinne kun luemme Raamattua uskossa. Tiet johtavat aina johonkin päämäärään. Tämä on totuus. Minä olen valinnut totuuden tien sanotaan psalmissa 119. Ihmiset kaipaavat totuutta. Sananlaskujen mukaan taitava käy elämän tietä ylöspäin välttääkseen tuonelan, joka on alhaalla. Ei kukaan halua elää valheessa tai kirotussa paikassa. Jeesus sanoi: Minä olen totuus. Jos valitsemme Jeesuksen tieksemme me elämme todellisuudessa ja totuudessa. Tiedämme minne olemme menossa. Tiedämme miten kävellä tietä myöten. Tiedämme kuka kulkee meidän kanssamme. Tiedämme, että vaikka tiellä on esteitä ja kuoppia on Pyhä Henki kanssamme. Meillä on toivo ja iankaikkinen elämä. Jesaja ennusti, että siellä on oleva valtatie ja sen nimi on pyhä tie ja sitä ei kulje saastainen ja joka sitä tietä kulkee ei eksy.

Jos me emme ole Jeesus-tiellä me olemme kadotuksen tiellä. Vaikka elämässä kaikki asiat olisivat ajallisesti hyvin ja elämämme olisi vauhdikasta olisimme lopulta iankaikkisessa kadotuksessa, jos emme ole ottaneet vastaan Jumalan lahjaa ikuisesta elämästä Jeesuksessa. Tämä on totuus, jonka Jeesus julisti ja se on yhä totta. Älä usko epäuskoisten ihmisten puheita ja neuvoja, jotka vievät sinut kadotuksen tielle vaan usko ja kulje Jeesus-tietä.

Jumala loi ihmisen

Jumala loi ihmisen ja antoi hänelle paratiisissa käskyn olla syömättä hedelmää. Jo alussa saatana tuli ihmisten luo ja kyseenalaisti mitä Jumala oli sanonut. Onko hän todella sanonut niin? Ihminen uskoi valheen ja lankesi ja myös paratiisi hävisi ja maailma vieläkin elää tämän kirouksen alla. Tämä oli se ensimmäinen valhe, joka vei ihmisen pois Jumalan tieltä. Nykypäivänä eletään vielä pahemmassa valheessa ja eksytyksessä. Nämä kaksi valhetta liittyvät toisiinsa. Suurin valhe on se, että Jumalaa ei ole olemassa. Ateismilla on valta-asema kouluissa, yliopistoissa, mediassa, kirjoissa ja filosofioissa. Mikä voisi olla suurempi valhe? Raamattu sanoo Jumalan luoneen alussa taivaan ja maan.

“Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala. Hän oli alussa Jumalan tykönä. Kaikki on saanut syntynsä hänen kautta mikä syntynyt on. Hänessä oli elämä ja elämä oli ihmisten valkeus.”

Jumala loi maailman ja Jeesus on tuo Sana siis Jumalan Poika, joka on tuonut elämän ihmisille. Hän on elämä ja Jeesus elää tänään. Hän on eilen, tänään ja ikuisesti elämän Sana. Se toinen valhe mikä liittyy tähän on kehitysoppi luomisopin sijaan. Luemme Raamatusta kuinka alussa Jumala loi maan ja taivaan. Nykypäivänä meille opetetaan ihmisen keksimää sanomaa. Alussa oli tyhjiö ja tässä tyhjiössä tapahtui suuri pamaus 12-16 miljardia vuotta sitten ja siitä syntyi maailmankaikkeus ja kaikki elämä. Ihminen sitten kehittyi apinasta. Kun matkustin junalla Helsingistä Leinelän aseman kautta lentoasemalle katsoin aseman seinälle maalattua ihmisen historiaa. Maalauksessa näkyi Darwinin ja Dawkinsin vaikutus: alussa oli lintu, joka muuttui jänikseksi sitten ketuksi sitten karhuksi ja nousi takajaloilleen ja siitä syntyi ihminen. Sitten pikku hiljaa ihminen muuttui takaisin eläimeksi ja viimein peuraksi. Näin evoluution opetus on tullut Jeesuksen opetuksen sijaan.

Loppujen lopuksi keitä me uskomme? Ihmisiä vai Jumalan Sanaa? Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa annettu kuin nämä kaksi tietä. Molemmissa katsomuksessa on esillä nämä kolme asiaa – tie, totuus ja elämä. Tie, jonka valitsemme vie helvettiin tai taivaaseen. Onko Jeesus totuus vai ihmisten ajatukset? Onko meillä elämä vai kuolema? Molemmat tiet eivät voi olla totta. Tänään on ratkaisun hetki. Me valitsemme joko Raamatun sanan tai sitten ihmisten ajatukset ja valheen. Kumpi on luotettavampi? Valitse tänään Jeesus, hän on tie, totuus ja elämä.