Jari Portaankorva

|

Daniel Trusiewicz tulossa Turkuun juhlille

Daniel Trusiewicz kuva: baptistnews.com

Kesäjuhlien 16-18.6 vieraana Daniel Trusiewicz

Baptistikirkon kesäjuhlien vieraileva puhuja on Daniel Trusiewicz. Hän puhuu perjantaina klo 19 Turun baptistiseurakunnassa ja lauantaina klo 10 Seurakuntien istutustyön seminaarissa. (Linnasmäki, Turun kristillinen opisto). Daniel on työskennellyt seurakuntien istutustyössä yli 20 vuotta ja on mukana myös Ukrainan avustustyössä.

Uusia seurakuntia syntyy Euroopassa, Lähi-idässä ja Keski-Aasiassa

Huhtikuussa 2002 pastori Daniel Trusiewicz aloitti vaatimattomasti yhdessä pienen lähetyssaarnaajajoukon kanssa Moldovassa seurakuntien istutustyön. Työ on sittemmin kasvanut yhteistyökumppanien, lahjoittajien ja yli 50 työntekijäjoukon kautta ja johtanut uusien seurakuntien perustamiseen eri puolille Eurooppaa ja Lähi-itää. Seurakuntia on perustettu yli 30 maassa napapiiriltä aina Venäjän, Baltian, Keski- ja Itä-Euroopan kautta Mustallemerelle sekä Lähi-itään ja Keski-Aasiaan.

Vasemmalla Oeds Blok, keskellä Daniel Trusiewicz ja Jelle van Luipen. Euroopan englanninkieliset baptistiseurakunnat ovat mukana työssä tukien lähetystyötä Turkissa. Kuva: ibc-churches.org.

Viimeisten 20 vuoden aikana Euroopan baptistien yhteinen lähetyskumppanuus on auttanut perustamaan noin 230 uutta seurakuntaa ja vähintään 15 000 ihmisestä on tullut uusia uskovia ja seurakuntien jäseniä. Lähetyskumppanuuksien kautta Jumala on työskennellyt muuttaen elämää ja muuttaen yhteisöjä. Uusia seurakuntia on syntynyt työn kautta mm. Armeniassa, Valko-Venäjällä, Kaukasuksen alueella, Unkarissa, Latviassa, Romaniassa, Venäjällä, Ukrainassa ja viidessä Lähi-idän maassa.

Kotitilaisuus Egyptissä.

Lisää tietoa uusista seurakunnista ja työstä löytyy:https://www.ebf.org/blog/categories/mission-partnerships

Kesäjuhlat Turussa 16-18.6 https://baptisti.fi/ajankohtaista/kesajuhlat-turussa-kesakuussa-16-18-06/

Lähde ebf.org, baptistnews.com ja Baptist Times.